Makyaj Ürünleri Cildimle Uyum Sağlamıyor, Nerede Yanlış Yapıyorum?

Sude Göktaş

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır makyaj yaparken şunu fark ediyorum: ürünler tek tek güzel ama cildimde bir türlü uyumlu durmuyor. Fondöten ayrı, kapatıcı ayrı duruyor; allık sanki cildin üstünde yüzüyor gibi. Sonuç olarak makyaj “oturmamış” hissi veriyor ve bu da görüntüyü bozuyor.

Başta ürünleri suçladım ama sonra fark ettim ki aynı ürünleri kullanan bazı kişilerde çok güzel duruyor. O zaman sorun ürünlerde değil, belki de benim uygulama şeklimde ya da cilt hazırlığımda. Bazen makyajdan önce aceleyle hazırlanıyorum, bazen de bakım ürünlerini fazla kaçırıyorum. Hangisi yanlış, tam emin olamıyorum.

Bir de cilt tipim karma olduğu için bazı bölgelerde ürün iyi dururken bazı bölgelerde dağılıyor. Bu uyumsuzluk gün içinde daha da belirginleşiyor. Ciltle uyum sağlamayan makyaj hem daha çabuk bozuluyor hem de ağır görünüyor.

Makyaj ürünlerinin ciltle uyum sağlamaması genelde hangi hatalardan kaynaklanıyor?

Bence en sık yapılan hata cilt bakımını makyajdan hemen önce yapmak. Ürünler tam emilmeden makyaja geçince fondöten ciltte kayıyor ve uyum bozuluyor.

Oyla 0
Baz ve fondöten uyumsuzluğu da büyük etken. Silikon bazlı fondötenle su bazlı baz kullandığımda makyaj asla oturmuyordu. İçerik uyumu gerçekten önemli.

Oyla 0
Cilt tipini yanlış tanımak da sorun yaratıyor. Ben uzun süre kuru sandığım cildime yoğun ürünler kullandım, meğer karma ciltmiş. Değiştirince uyum arttı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt