Makyaj Ürünleri Ciltte Gün İçinde Neden Bozuluyor?

Nur Önder

Kayıtlı Üye
Sabah makyaj yaptığımda aynada her şey çok güzel duruyor ama gün içinde birkaç saat geçince cildimde makyajın bozulduğunu fark ediyorum. Fondöten bazı bölgelerde açılıyor, burun kenarlarında birikme oluyor, yanaklarda matlık kayboluyor. En sinir bozucu kısmı da, aynı ürünleri kullanmama rağmen bazı günler makyaj çok iyi dayanırken bazı günler çok çabuk dağılması.

İlk başta hep ürünleri suçladım ama zamanla bunun sadece fondötenle ilgili olmadığını anladım. Cilt tipi, hava durumu, gün içinde cildin yağ üretimi hatta stres bile makyajı etkiliyor gibi geliyor. Özellikle karma ve yağlı ciltlerde makyajın gün içinde “yer değiştirmesi” çok can sıkıcı olabiliyor.

Bazen cilt bakımım fazla geliyor olabilir mi diye düşünüyorum, bazen de makyajı yanlış sırayla mı uyguluyorum diye sorguluyorum. Aynı ürünle herkes farklı sonuç alabiliyor. Bu da kafamı daha da karıştırıyor.

Makyaj ürünlerinin gün içinde bozulmasının asıl sebebi ürün mü, cilt mi yoksa uygulama şekli mi?

Bence en büyük sebep cilt tipi. Yağlı ve karma ciltlerde gün içinde sebum üretimi artıyor ve makyajı itiyor. Ben bunu fark ettikten sonra cildime uygun ürün seçince bozulma ciddi azaldı.

Oyla 0
Cilt bakımıyla makyajın uyumu çok önemli. Çok yoğun nemlendirici kullanınca fondöten ciltte tutunamıyor. Ben bakım ile makyaj arasında mutlaka bekleme süresi bırakıyorum.

Oyla 0
Hava durumu da çok etkiliyor. Yazın makyajım daha çabuk bozuluyor. Aynı ürün kışın saatlerce kalabiliyor.

Oyla 0
Uygulama şekli de önemli. Süngerle uyguladığımda makyaj daha kalıcı oluyor, fırçayla daha çabuk dağılıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt