Makyajda Kalıcılığı Artıran Ürünler Gerçekten Fark Yaratıyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nuray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nuray

Kayıtlı Üye
Ben makyajda kalıcılık için çok deneme yaptım çünkü bazı ürünler “kalıcı” diye lanse edilir ama saatler sonra yüzümde ayrışma oluyor. Özellikle fondöten, kapatıcı ve maskaranın kalıcı olmasını istiyorum. Bir de sıcak havalarda veya uzun süre dışarıda kaldığımda makyajın yerinde kalması benim için önemli.

Kalıcılığı artıran ürünler dediğimizde genelde bazlar, pudralar, spreyler akıllara geliyor. Ama hepsi gerçekten işe yarıyor mu yoksa bazıları sadece pazarlama mı? Bazı sabitleyici spreyler bende ilk başta iyi gibi oluyor ama birkaç saat sonra ayrışma aynı şekilde devam ediyor.

Bu yüzden ışıltı veren ürünlerle mi yoksa tamamen matlaştırıcı ürünlerle mi daha iyi sonuç alındığını da merak ediyorum.

Makyajda kalıcılığı artıran ürünler gerçekten fark yaratıyor mu ve hangi ürünler sizde işe yaradı?

Ben sabitleyici sprey kullanıyorum ve gerçekten farkını görüyorum. Özellikle gün boyu bozulma sorunum ciddi şekilde azaldı. Sadece sprey yeterli olmuyor; öncesinde transparan pudra da uyguluyorum. Bu kombinasyon bana göre işe yarıyor.

Oyla 0
Baz ürünleri kesinlikle fark yaratıyor ama baz seçimi cilt tipine göre değişiyor. Mat bazlar yağlı ciltte daha iyi olurken, kuru ciltte matlaştırıcı baz kuru bir his verebiliyor. Cilt tipinize uygun baz bulunca kalıcılık daha iyi oluyor.

Oyla 0
Ben sabitleme spreyi + nem bazlı ürünler kullanıyorum. Özellikle gece dışarı çıkarken bu kombin çok daha dayanıklı duruyor. Sadece sprey kullanınca bazen makyaj alt kısımda ayrışabiliyor.

Oyla 0
Transparan pudra bence kalıcılığı artırıyor ama yüzü kuru gösterebiliyor. Bunun için hafif ışıltı veren pudralar kullanıyorum. Böylece hem kalıcı hem de doğal bir bitiş alıyorum.

Oyla 0
Kalıcılığı artıran ürünler gerçekten fark yaratıyor ama tek başına yeterli değil. Makyaj öncesi cilt bakımı + baz + ürün + sabitleyici sprey şeklinde bir rutin en iyi sonucu veriyor. Bu kombin benim makyajı uzun süre yerinde tutuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt