Markalı Saç Fırçaları Gerçekten Fark Yaratıyor mu, Deneyimleriniz Neler?

Zeynep Doğan

Kayıtlı Üye
Eskiden fırça seçmenin bu kadar önemli olduğunu hiç düşünmezdim. Ne bulduysam alır, “hepsi aynı işi görüyor” derdim. Ama son birkaç yılda saçlarım incelip daha hassas hale gelince fırçanın ne kadar fark yarattığını kendi gözlerimle gördüm. Ucuz plastik bir fırça saçlarımı kopardı, elektriklendirdi ve bir süre sonra saç uçlarımın tamamen şekilsiz hale geldiğini fark ettim.

Sonra biraz araştırdım: herkes “markalı fırça alın, yatırım gibi düşünün” diyordu. Özellikle Tangle Teezer, Wet Brush ve Mason Pearson markaları çok övülüyor. Ancak fiyatlar arasında uçurum var. Bazı fırçalar gerçekten mucize gibi anlatılıyor, bazılarıysa “boşuna abartılmış” deniyor.

Benim merak ettiğim şu: Gerçekten fark yaratan o “kaliteli fırçalar” saçı daha sağlıklı mı tutuyor, yoksa pazarlama mı?

Kullanan varsa, özellikle kırılmaya meyilli saçlarda hangi fırça markasının farkını hissettirdiğini paylaşır mı?

Çözüm
“Mason Pearson” bence bu işin kraliçesi. Doğal domuz kılı fırçaları saçı parlatıyor, elektriklenmeyi sıfıra indiriyor. Fiyatı yüksek ama ömürlük bir ürün. Kullanırken saç kremi kadar fark yaratıyor, kesinlikle yatırım gibi düşünülmeli.
Ben uzun süredir “Tangle Teezer” kullanıyorum, gerçekten fark yaratıyor. Saçımı koparmadan açıyor, özellikle duştan sonra mükemmel. Esnek dişleri sayesinde kırık oluşmuyor. Fiyatı biraz yüksek ama üç yıldır kullanıyorum, hala ilk günkü gibi.

“Wet Brush” bence en dengeli seçenek. Uygun fiyatlı ama etkisi harika. Duştan sonra bile rahatça taranıyor, saçın üst tabakasını yıpratmıyor. Ayrıca elektriklenmeyi de azaltıyor. Özellikle ince telli saçlar için tavsiye ederim.

“Mason Pearson” bence bu işin kraliçesi. Doğal domuz kılı fırçaları saçı parlatıyor, elektriklenmeyi sıfıra indiriyor. Fiyatı yüksek ama ömürlük bir ürün. Kullanırken saç kremi kadar fark yaratıyor, kesinlikle yatırım gibi düşünülmeli.

Çözüm
Ben plastik dişli ucuz fırçaları bıraktım, fark hemen belli oldu. Artık saçım daha az dökülüyor. Kaliteli fırça sadece konfor değil, saç sağlığı açısından da önemli. “Olivia Garden” markası da çok başarılı, fiyat/performans açısından ideal.

Her markanın avantajı farklı. Kıvırcık saçlıyım, “Denman” fırçası benim kurtarıcım oldu. Bukleleri açmadan şekillendiriyor. Ucuz fırçalar saçı yoluyordu, bu fırçayla şekillendirme artık keyifli hale geldi. Gerçekten saç tipine göre seçim fark yaratıyor.

Geri
Üst Alt