Market Şampuanları Saçımı Mahvetti Mi? Yardım 😭

Dilan Öztürk

Kayıtlı Üye
Saçlarıma ne oldu gerçekten bilmiyorum ama eskisiyle uzaktan yakından alakası kalmadı. Marketten aldığım şampuanları değiştirerek kullanıyorum, “bu daha iyiymiş” deyip umutlanıyorum ama sonuç hep aynı. İlk yıkamada fena durmuyor, birkaç gün sonra saçlarım sertleşiyor, uçlar saman gibi oluyor. Tararken kopmalar arttı, duştan çıkınca saçlarımı sevmek yerine sinirleniyorum.

Çoğu kişi “market şampuanları çok kimyasal” diyor ama sonuçta herkes oradan alıyor, o yüzden insan ikilemde kalıyor. Pahalı bir şey almayınca sanki saçına bakmıyormuşsun gibi bir his de oluyor. Maskeler, yağlar, serumlar… Hepsini denedim ama sanki temelde bir şey yanlış. Belki de sorun şampuanda ama hangisi, neden, nasıl anlayacağım bilmiyorum.

En çok kafamı karıştıran şey şu: Saçım mı hassaslaştı yoksa gerçekten yanlış ürünler mi kullanıyorum? Herkes başka bir şey söylüyor. Aynaya bakınca “bunu ben mi yaptım?” diye düşünüyorum bazen.

Market şampuanları gerçekten saçı bu kadar yıpratıyor mu, yoksa doğru ürünü bulmak mı mesele?

Aynı süreci yaşadım. Marketten aldığım “parlaklık veren” şampuan saçımı resmen plastik gibi yaptı. Sorunun tamamen market olması değil, içerik olduğunu anladım. Sülfatlı ürünleri bırakınca saçım sakinleşti. Ucuz ama sülfatsız olanlar da var, illa pahalı olmak zorunda değil.

Bence saçını mahveden şey tek başına şampuan değil ama yanlış şampuan zincirleme zarar veriyor. Ben kadınlara özel Elidor’un sülfatsız serisini ve arada Bioxcin kullandım, saçım toparladı. En önemlisi sabit bir ürünle devam etmek, sürekli değiştirmemek.

Market şampuanları kötü demek bana biraz genelleme geliyor. Ben yıllardır marketten alıyorum ama içerik okurum. Saçın yapısına uymuyorsa en pahalı ürün bile zarar verir. Saç tipini netleştirmen lazım bence.

Saç yıpranınca toparlanması zaman alıyor. Benim saçlarım da kopuyordu. Keratinli maskeler + daha nazik şampuanla 2 ayda fark etti. Anında çözüm bekleyince hayal kırıklığı oluyor.

Saçına kızma, hepimiz aynı tuzağa düşüyoruz. Reklamlara aldanıp ürün değiştiriyoruz. Bir adım geri çekilip sade bir rutin kurmak bence en mantıklısı.

Geri
Üst Alt