Maskara Nasıl Sürülür, Topaklanmadan Uzun Kirpik Etkisi Nasıl Sağlanır?

Bensu

Kayıtlı Üye
Maskara sürmek en basit makyaj adımı gibi görünüyor ama nedense bende hep sorunlu oluyor. İlk katta fena durmuyor ama ikinci katla birlikte kirpiklerim yapışmaya, topaklanmaya başlıyor. Uzun ve tek tek duran kirpik hayaliyle başlıyorum ama aynaya baktığımda örümcek bacağı gibi bir görüntüyle karşılaşıyorum. O noktada da ya silip baştan yapıyorum ya da “neyse böyle kalsın” deyip çıkıyorum.

Farklı maskaralar denedim, fırça tiplerini değiştirdim ama sonuç çok değişmedi. Kimisi çok ıslak geliyor, kimisi anında kuruyor. Bazıları kirpiği uzatıyor ama dolgunluk vermiyor, bazıları dolgunlaştırıyor ama yapıştırıyor. Kirpiklerim düz ve çok uzun sayılmaz, belki de sorun biraz da burada. Ama sosyal medyada görülen o temiz, tek tek ayrılmış kirpik görünümünü yakalayanlar nasıl yapıyor gerçekten merak ediyorum.

Bir de sürme tekniği meselesi var. Dipten uca mı sürülmeli, zigzag mı yapılmalı, kaç kat ideal? Bazıları kirpik tarağı şart diyor, bazıları maskara kururken dokunmamak gerektiğini söylüyor. Hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi gereksiz ayırt edemiyorum. Günlük hayatta doğal ama belirgin duran kirpikler istiyorum, abartılı değil.

Maskarayı topaklanmadan, kirpikleri tek tek ayırarak sürmenin gerçekten işe yarayan bir tekniği var mı?

Ben maskarayı sürmeden önce kirpiklerimi mutlaka kıvırıyorum, bu bile tek başına çok fark ediyor. Sonra tek kat sürüp kurumasını bekliyorum, ikinci katı hemen atmıyorum. Islakken üst üste geçince topaklanma kaçınılmaz oluyor. Sabır gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Benim kurtarıcım eski tip kirpik tarağı oldu. Maskarayı sürdükten hemen sonra, kurumadan tarayınca kirpikler ayrılıyor. Başta uğraştırıcı gibi geliyor ama alışınca sonuç çok temiz duruyor. Özellikle alt kirpiklerde farkı net.

Oyla 0
Ben tek kat maskarayla yetinmeyi öğrendim. İkinci katı attığımda hep yapışıyordu. Doğal ama uzun duran kirpikler için doğru maskarayı bulmak kadar ne kadar sürdüğün de önemli bence.

Oyla 0
Maskaranın çok eski olmaması da çok etkiliyor. Kurumuş maskaralar ne yaparsan yap topaklanıyor. Ben 3–4 ayda bir değiştirince farkı net gördüm.

Oyla 0
Benim için en büyük fark dipten uca doğru yavaş yavaş sürmek oldu. Eskiden direkt uçlara yükleniyordum. Şimdi kirpik diplerinden başlayıp yukarı doğru çekince hem daha uzun duruyor hem de topaklanma olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt