Mat Ruj mu Nemli Ruj mu Daha Uzun Süre Kalıcı?

Özlem Koç

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda ruj seçimi benim için temel bir “ikilem” hâline geldi: Günlük hayatta uzun süre kalıcı olsun ama dudaklarımda ağırlık hissetmesin istiyorum. Mat rujlar genelde uzun saat dayanıyor ama bazen dudaklarımı çok kurutuyor. Nemli bitişli rujlar ise daha konforlu ama bir fincan kahve içince bile hemen silinebiliyor.

Benim dudaklarım zaten günü boyunca hafif kuruyan bir yapıda, bu yüzden yoğun mat rujlar kullanınca gün sonunda dudak çizgilerim belirginleşiyor ve rahatsız hissediyorum. Nemli rujlar ise tam tersi, sürerken harika hissediyor ama gün içinde pek kalıcı değil. Bu yüzden hangi ruju tercih edeceğime karar veremedim.

Kalıcılık benim için önemli ama konfor da aynı şekilde önem taşıyor çünkü uzun toplantılarda veya dışarı çıkınca hissettiğim ağırlık moralimi bozuyor. Siz ne önerirsiniz? Hangisi genel olarak daha uzun süre kalıyor?

Mat ruj mu, nemli bitişli ruj mu günlük kullanımda genel olarak daha uzun süre kalıcı oluyor?

Ben genelde mat ruj tercih ediyorum çünkü uzun süre dayanıyor. Ama kesinlikle dudak balmı sürüp nemlendirmeden uygulamam. Nemlendirme sonrası mat ruj dudak çizgilerine çok belli olmadan daha uzun duruyor.

Oyla 0
Nemli rujları daha çok seviyorum çünkü konforlu. Kalıcılık tabii ki mat kadar değil ama her 3–4 saatte tazalarsam gün içinde gayet yeterli oluyor. Ayrıca dudaklarımı daha canlı gösteriyor.

Oyla 0
Mat rujlar bende bazı günlerde öne çıkıyor ama kuru hissi sevmediğim için ara sıra sadece “mat etki veren nemli rujlar” kullanıyorum. Bunlar hem daha rahat hem de normal günlükte yeteri kadar kalıyor.

Oyla 0
Ben bazen iki ürünü birleştiriyorum: Gün içinde mat rujun ortasını hafifçe nemli rujla bastırıyorum. Bu şekilde hem konforlu hem de daha uzun kalıcı oluyor. Katmanlama çalışıyor.

Oyla 0
Mat rujlar gerçekten daha kalıcı ama dudaklarda ağırlık hissi veriyor. Eğer uzun süre kalıcılık istiyorsan mat; rahatlık istiyorsan nemli bitişli ruj daha iyi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt