Mat Ruj mu Likit Ruj mu Daha Kalıcı?

Ceren Demir

Kayıtlı Üye
Ruj konusunda ne zaman karar vermeye çalışsam, kendimi aynı ikilemde buluyorum: mat ruj mu likit ruj mu daha kalıcı? Gün içinde konuşurken, su içerken veya yemek yerken rujumun silinmesinden bıktım. Sabah özenle sürüyorum, iki saat geçmeden sadece dudak kenarlarında kalıyor. Özellikle açık tonlarda bu durum daha da belli oluyor.

Mat rujlar kalıcı ama dudaklarımı inanılmaz kurutuyor. Likit rujlar ise sürerken güzel duruyor ama kısa sürede uçup gidiyor. “Hem nemli dursun hem çıkmasın” diye bir ürün bulmak neredeyse imkânsız gibi. Üstelik bazı mat rujlar dudak çizgilerini belirginleştiriyor, bu da görünümü sert yapıyor.

Bir süre dudak bazı kullanmayı denedim, biraz işe yaradı ama kalıcılığı yine de yeterli bulmadım. Şimdi yeni bir ruj almadan önce sizin deneyimlerinizi merak ediyorum.

Sizce gerçekten hangisi daha kalıcı ve kullanışlı — mat mı likit mi? Yoksa tamamen markaya mı bağlı?

Mat rujlar kalıcılıkta bir numara ama dudak kurutuyor. Ben altına ince bir balm sürüp mat ruj uyguluyorum, hem kalıcı hem yumuşak duruyor. Özellikle koyu renklerde fark çok belirgin oluyor.

Oyla 0
Likit rujların bazı serileri çok kalıcı. Golden Rose’un mat likit serisini denedim, hem sabitleniyor hem çıkmıyor. Gün içinde tazeleme gerektirmiyor, ama akşam temizlerken iyi bir ürün şart.

Oyla 0
Benim tercihim mat rujdan yana. Renk daha belirgin, dudakta uzun süre kalıyor. Sadece nemlendiriciyle desteklemek gerekiyor. Likit rujlar güzel ama kısa sürede silinmesi sinir bozucu oluyor.

Oyla 0
Markaya göre değişiyor ama ben yarı mat rujlardan çok memnunum. Hem kalıcı hem dudakları kurutmuyor. Özellikle Maybelline’in serisi günlük kullanımda çok ideal.

Oyla 0
Krem formüllü likit rujlar bana göre en rahat seçenek. Ne kadar mat olursa olsun, dudağı çatlatmayan ürünler daha kullanışlı. Kalıcılık için de dudak peelingi öncesinde çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt