Mat ve Cansız Saçlar İçin Evde Ne Yapılabilir?

Sude Yıldız

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarım ne yaparsam yapayım mat ve cansız görünüyor. Temiz, hatta bazen yumuşak ama o canlılık yok. Aynaya baktığımda saçımın sağlıksız durması moralimi bozuyor çünkü eskiden bu kadar sönük değildi. Kuaförden çıkınca güzel görünüyor ama birkaç gün sonra yine aynı mat görüntü geri geliyor.

Evde bakım yapmaya çalışıyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Maske yapıyorum, yağ sürüyorum ama çoğu zaman etkisi bir gün sürüyor. Sonra yine aynı. Acaba yanlış ürün mü kullanıyorum, yoksa evde yapılan bakımlar gerçekten sınırlı mı etkili, emin olamıyorum. İnternette “şu yağı karıştır”, “bunu uygula” gibi çok fazla bilgi var ama hangisi gerçekten işe yarıyor anlamak zor.

Bir de saçımı fazla mı arındırıyorum diye düşünüyorum. Belki de saçım nem tutamıyor ve bu yüzden mat görünüyor. Sert su, yanlış şampuan, fazla yıkama… Hepsi küçük detaylar ama birleşince bu sonucu veriyor olabilir. Kuaför bakımı olmadan saçın canlı görünmesi gerçekten mümkün mü, yoksa bu bir hayal mi, bilmiyorum.

Evde yapılabilecek ama gerçekten fark yaratan şeyler varsa denemek istiyorum. Küçük değişiklikler bile işe yarayacaksa bilmek isterim.

Mat ve cansız saçları evde toparlamak gerçekten mümkün mü, yoksa profesyonel bakım şart mı?

Benim saçım da uzun süre mat kaldı. Evde yaptığım en büyük değişiklik şampuanımı değiştirmek oldu. Daha nazik ve nem odaklı bir şampuana geçtim. Ayrıca saçımı her yıkamada maske yapmayı bıraktım. Haftada bir maske, diğer günler sadece krem kullandım. Birkaç hafta sonra saçım daha canlı görünmeye başladı.

Oyla 0
Bende sert su çok etkiliymiş. Taşındıktan sonra saçım bir anda matlaştı. Duş filtresi taktım ve gerçekten fark etti. Evde yapılabilecek en etkili şeylerden biri bu olabilir. Yağlar ve maskelerden daha fazla faydasını gördüm açıkçası.

Oyla 0
Ben evde bakımın işe yaradığına inanmaya başladım ama sabırla. Isıyı azalttım, saçımı her gün yıkamıyorum ve uçlara düzenli serum kullanıyorum. Bir gecede değil ama zamanla saçımın canlılığı geri geldi. Evde bakım mümkün ama süreklilik şart.

Oyla 0
Evde yapılan bakımlar bazen abartılıyor. Çok fazla yağ, çok fazla maske saçımı daha da söndürdü. Az ama düzenli bakım bana daha iyi geldi. Saçı boğmamak önemliymiş, bunu deneyerek öğrendim.

Oyla 0
Bence matlık tamamen genetik değil. Ben beslenmeme dikkat etmeye başladım, su tüketimini artırdım. Bunları yapınca saçımın görüntüsü de değişti. Evde bakım sadece dıştan değil, içten de desteklenmeli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt