Mat ve Cansız Saçlar İçin Şampuan Değiştirenler Fark Gördü Mü?

Melek Şahin

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarımın mat ve cansız görünmesinden şikayetçiyim ama bugüne kadar hep maske, serum ve bakım ürünlerine odaklandım. Şampuan konusunu açıkçası çok önemsemiyordum. Son zamanlarda ise kullandığım şampuanın saçlarımı daha da kuruttuğunu ve matlaştırdığını düşünmeye başladım. Çünkü ne kadar bakım yaparsam yapayım sonuç çok değişmiyor.

Piyasada “parlaklık veren”, “nemlendirici”, “onarım sağlayan” diye satılan o kadar çok şampuan var ki hangisi gerçekten işe yarıyor anlamak zor. Bazıları ilk yıkamada yumuşaklık veriyor ama birkaç kullanım sonra saçlar yine aynı hale dönüyor. Acaba sorun gerçekten şampuanda mı, yoksa beklentiyi mi fazla büyütüyorum bilmiyorum.

Şampuan değiştirmenin saçın genel görünümünde bu kadar etkili olup olmadığını merak ediyorum. Gerçekten fark görenlerin deneyimleri benim için çok değerli.

Mat ve cansız saçlar için şampuan değiştirenler gerçekten bir fark gördü mü, hangisi size iyi geldi?

Ben şampuan değiştirince ciddi fark gördüm. Önceden kullandığım şampuan saçımı çok arındırıyormuş. Daha nemlendirici bir şampuana geçince saçlarım zamanla daha parlak ve yumuşak görünmeye başladı.

Oyla 0
Bende ilk yıkamada fark olmadı ama birkaç hafta sonra saçımın dokusu değişti. Matlık tamamen geçmedi ama saçlar daha canlı duruyor. Şampuanın uzun vadede etkisi oluyor bence.

Oyla 0
Sülfatsız şampuana geçince saçlarım daha az kurudu. Başta alışmak zor oldu ama sonrasında saçlarımın genel görüntüsü toparladı. Şampuan gerçekten düşündüğümüzden daha önemliymiş.

Oyla 0
Ben çok fazla şampuan değiştirdiğim için saçımı daha da yordum sanırım. En sonunda bir şampuanda sabit kaldım. Saçlarım bir süre sonra dengeye girdi ve matlık azaldı.

Oyla 0
Açıkçası tek başına şampuan mucize yaratmadı ama doğru şampuan + doğru bakım birleşince fark etti. Yanlış şampuan bütün bakımı boşa çıkarabiliyor, onu anladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt