Mevsim Değişince Saç Derisi Hassaslaşması Normal Mi?

Melahat Yiğit

Kayıtlı Üye
Mevsim değiştiği anda saç derimde garip bir hassasiyet başlıyor. Bazen hafif yanma, bazen dokununca rahatsız eden bir his oluyor. Kaşıntı çok olmasa bile sanki saç derim incelmiş gibi hissediyorum. Yazın böyle bir şey yaşamazken sonbahar ve kışta ortaya çıkması dikkatimi çekti.

Şampuanımı değiştirmedim, yeni bir ürün de kullanmıyorum. Buna rağmen saç derim daha tepkisel hale geliyor. Bazen saçımı topladığımda bile rahatsızlık hissediyorum. Bu durum beni “acaba bir sorun mu var” diye düşündürüyor.

Saç derisi hassasiyetinin de mevsimsel olabileceğini duydum ama ne kadar normal, ne kadar anormal ayırt edemiyorum.

Mevsim değişimlerinde saç derisinin hassaslaşması normal kabul ediliyor mu?

Evet, çok normal. Soğuk hava ve nem kaybı saç derisini de etkiliyor. Cilt nasıl geriliyorsa saç derisi de aynı şekilde tepki veriyor.

Oyla 0
Ben bu dönemlerde saç derisine peeling yapmayı bırakıyorum. Hassasiyet varken ekstra işlem durumu daha da kötüleştiriyor.

Oyla 0
Saç derisi hassasiyeti genelde geçici oluyor. Ama kızarıklık ve aşırı kaşıntı varsa dermatoloğa gitmek gerekiyor. Bunu yaşayıp öğrenmiş biri olarak yazıyorum.

Oyla 0
Bende şapka takmak bile hassasiyeti artırıyordu. Hava almayan ortamlar saç derisini daha tepkisel yapabiliyor.

Oyla 0
Doktorum bunun mevsimsel cilt hassasiyetiyle aynı mantıkta olduğunu söyledi. Doğru ürün ve sabırla geçeceğini bilmek içimi rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt