Mevsim Değişince Saçlarım Aşırı Kuruyor, Nasıl Önüne Geçebilirim?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Mevsim değiştiği anda saçlarımın yapısı tamamen değişiyor. Yazın nispeten daha yumuşak olan saçlarım, havalar serinlemeye başlayınca inanılmaz derecede kuruyor. Özellikle saç uçlarım sertleşiyor, kolay kırılıyor ve ne yaparsam yapayım eski haline dönmüyor. Saçlarımı tararken bile zorlanıyorum.

Maske, bakım yağı, krem derken her şeyi deniyorum ama etkisi ya çok kısa sürüyor ya da hiç fayda etmiyor gibi geliyor. Üstelik kuruluk arttıkça saçlarım daha çabuk kopuyor ve bu da dökülme varmış gibi hissettiriyor. Bir süre sonra saçımı toplamaya bile çekinir hale geliyorum.

Bu durum her yıl tekrar ediyor ve artık “normal mi yoksa yanlış bir şey mi yapıyorum” diye düşünmeye başladım. Belki de bakım rutinimi mevsime göre değiştirmem gerekiyordur ama neyi nasıl yapacağımı tam bilemiyorum.

Mevsim değişiminde aşırı saç kuruluğunun önüne geçmek için gerçekten işe yarayan bir yöntem bulan var mı?

Ben de mevsim geçişlerinde aynı sorunu yaşıyorum. Saçlarım özellikle sonbaharda çok kuruyor. Bu dönemlerde daha yoğun nemlendirici maskelere geçiyorum ve saçımı haftada birden fazla yıkamamaya çalışıyorum, biraz faydasını görüyorum.

Oyla 0
Bende en büyük fark şampuan değiştirince oldu. Yazın kullandığım şampuan sonbaharda saçımı daha da kurutuyormuş. Nemlendirici içerikli bir şampuana geçince kuruluk biraz azaldı. Küçük değişiklikler bile etkili olabiliyor.

Oyla 0
Saç uçları için bakım yağı kullanmak bana iyi geldi. Ama çok az miktarda, sadece uçlara uyguluyorum. Fazlası saçı ağırlaştırıyor. Mevsim geçişlerinde ısı kullanımını da azalttım, kırılmalar azaldı.

Oyla 0
Benim saçlarım da mevsim değişince saman gibi oluyor. Haftada bir yoğun nem maskesi yapıyorum, bir de saçımı mümkün olduğunca açık bırakmamaya çalışıyorum. Topuz ve lastik de kuruluğu artırıyor bence.

Oyla 0
Açıkçası tamamen çözemedim ama durumu kontrol altına aldım. Saçımı boyatmayı bu dönemlerde erteliyorum, çünkü boya kuruluğu daha da artırıyor. Biraz sabır ve doğru ürünle daha katlanılır oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt