Mevsimsel Saç Dökülmesi İçin Gerçekten İşe Yaran Bir Çözüm Buldunuz Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yeşim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeşim

Kayıtlı Üye
Mevsimsel saç dökülmesi benim için artık geçici bir durum olmaktan çıktı gibi hissediyorum. Her yıl aynı dönemlerde başlıyor, biraz azalıyor derken başka bir mevsim geçişinde tekrar ortaya çıkıyor. Başta “normaldir” diye çok önemsememeye çalıştım ama yıllar geçtikçe saçlarımın genel yoğunluğu da azalıyormuş gibi geliyor.

Bu süreçte denemediğim şey kalmadı diyebilirim. Şampuanlar, serumlar, yağlar, bitkisel kürler… Bazıları kısa süreli iyi hissettirdi ama kalıcı bir çözüm olmadı. O yüzden artık gerçekten işe yarayan bir şey var mı yok mu merak ediyorum. Yoksa bu döngüyü kabullenmek mi gerekiyor, onu da bilmiyorum.

Bir de herkesin önerisi farklı olunca insan hangisine güveneceğini şaşırıyor. Bu yüzden gerçek deneyimler benim için çok daha değerli.

Mevsimsel saç dökülmesi için gerçekten işe yarayan, düzenli faydasını gördüğünüz bir çözüm bulan oldu mu?

Ben açıkçası mucize bir çözüm bulamadım ama döngüyü biraz hafifleten şeyler oldu. Özellikle beslenmeye dikkat etmek ve stresten uzak durmak dökülmenin süresini kısalttı. Tamamen bitmedi ama daha yönetilebilir hale geldi.

Oyla 0
Bende en çok işe yarayan şey kan tahlili yaptırmak oldu. Demir eksikliğim vardı, onu düzelttikten sonra mevsimsel dökülme hâlâ oluyor ama eskisi kadar şiddetli değil. O yüzden altta yatan nedenleri kontrol etmek önemli.

Oyla 0
Ben saç derisi bakımına ağırlık verdim. Mevsim geçişlerinde saç derim çok hassaslaşıyordu. Doğru ürünleri bulunca kaşıntı ve dökülme biraz azaldı. Yani çözüm tek bir şey değil, birden fazla etken var.

Oyla 0
Açıkçası tamamen çözülmedi ama kabullenmeyi öğrendim. Her yıl aynı dönemde olduğunu bildiğim için artık panik yapmıyorum. Bu da dökülmeyi psikolojik olarak daha az büyütmemi sağlıyor.

Oyla 0
Benim için en etkili olan düzenli bakım rutini oldu. Mevsime göre şampuan ve maske değiştiriyorum. Bu sayede dökülme tamamen bitmese de daha kısa sürüyor ve saçlarım daha çabuk toparlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt