Mevsimsel Saç Dökülmesi İçin Vitamin Kullananlar Faydasını Gördü Mü?

Miray Sezer

Kayıtlı Üye
Mevsim geçişlerinde saç dökülmem artınca çevremdeki herkes hemen vitamin önermeye başlıyor. Biotin, demir, çinko, B vitaminleri… Hangisi gerçekten gerekli, hangisi sadece destekleyici anlamakta zorlanıyorum. Açıkçası bilinçsizce bir şey kullanıp vücuduma zarar vermek de istemiyorum.

Daha önce birkaç kez vitamin denedim ama faydasını mı gördüm yoksa dökülme zaten azalacağı için mi bana öyle geldi emin olamadım. Çünkü mevsimsel dökülme bir noktada kendiliğinden de duruyor. O yüzden vitaminlerin gerçekten etkisi var mı, yoksa sadece psikolojik bir rahatlama mı sağlıyor bunu merak ediyorum.

Bu süreci yaşayan kadınların gerçek deneyimleri benim için çok önemli. Kim gerçekten fark gördü, kim hiç işe yaramadığını düşündü bilmek istiyorum.

Mevsimsel saç dökülmesi için vitamin kullananlar gerçekten faydasını gördü mü, hangileri işe yaradı?

Ben demir eksikliği olduğu için doktor kontrolünde vitamin kullandım. Mevsimsel dökülme yine oldu ama eskisi kadar uzun sürmedi. O yüzden eksiklik varsa vitaminin faydası oluyor diye düşünüyorum.

Oyla 0
Biotin kullandım ama açıkçası çok büyük bir fark görmedim. Saçlarım biraz daha hızlı uzadı gibi ama dökülme üzerinde mucize bir etkisi olmadı. Yine de bazı kişilerde daha etkili olabilir.

Oyla 0
Ben vitaminleri tek başına çözüm gibi görmüyorum. Beslenme düzeniyle birlikte kullanınca daha mantıklı. Mevsim geçişlerinde biraz destek oluyor ama tek başına dökülmeyi bitirmiyor.

Oyla 0
Doktoruma danışmadan vitamin kullanmamaya çalışıyorum. Bir kere bilinçsizce kullandım ve fayda görmedim. Sonrasında kan tahliline göre kullanınca daha kısa sürede toparladım.

Oyla 0
Açıkçası bana en çok psikolojik olarak iyi geldi. Vitamin kullanınca kendimi daha güvende hissediyorum. Dökülme yine oluyor ama kontrol altında gibi geliyor. Kişiden kişiye çok değişiyor bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt