Mevsimsel Saç Dökülmesi Kaç Haftada Düzelir, Doktora Gitmek Gerekir Mi?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Mevsimsel saç dökülmesi yaşadığımı düşünüyorum ama “ne kadar sürecek” sorusu kafamı en çok kurcalayan şey. Bazı yıllar birkaç hafta içinde azaldığını fark ediyorum, bazı yıllar ise sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. Bu da beni sürekli ikilemde bırakıyor: biraz daha mı beklemeliyim yoksa doktora gitmekte mi geç kalıyorum?

Dökülme başlayınca insan ister istemez gün saymaya başlıyor. Duşta geçen saç sayısını hesapladığımı bile fark ettim. Bir yandan da her dökülmede doktora gitmek de doğru mu emin olamıyorum. Çünkü çoğu kişi “bekle geçer” diyor. Ama beklerken de stres artıyor.

Asıl zor olan, bu sürecin normal sınırının nerede bittiğini bilmemek. Kaç hafta sonra hâlâ devam ediyorsa ciddiye almak gerekir, bunu öğrenmek istiyorum.

Mevsimsel saç dökülmesi genelde kaç hafta sürüyor ve ne zaman doktora gitmek gerekir?

Benim deneyimime göre 4–6 hafta arası sürüyor. 2 ayı geçiyorsa mutlaka doktora gitmek gerekiyor. Bir sene beklemiştim, meğer demir eksikliği de varmış.

Oyla 0
Doktorum bana “6 haftayı geçiyorsa kontrol ettir” demişti. Çünkü mevsimsel dökülmeler genelde bu sürede kendini toparlıyormuş. Bu bilgi bana sınır koymamı sağladı.

Oyla 0
Ben eskiden hemen panikliyordum ama artık süresine bakıyorum. Eğer dökülme giderek azalıyor gibi hissediyorsam bekliyorum, artıyorsa randevu alıyorum.

Oyla 0
Dermatoloğum mevsimsel dökülmenin çoğunlukla 1–2 ay sürdüğünü söyledi. Bu süreden sonra hâlâ yoğunsa araştırmak gerekiyormuş. O netlik beni çok rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt