Mevsimsel Saç Dökülmesi Kadınlarda Hangi Yaşlarda Daha Sık Görülüyor?

Bahar Ölmez

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi yaşadıkça insan ister istemez yaş faktörünü düşünmeye başlıyor. Gençken yaşadığım mevsimsel dökülmeler beni bu kadar korkutmuyordu ama yaş ilerledikçe aynı dökülme daha endişe verici geliyor. Çünkü “acaba artık mevsimsel değil mi” sorusu akla geliyor.

Çevremde farklı yaşlarda kadınlar var ve herkesin deneyimi farklı. 20’li yaşlarda daha kısa sürüyor gibi, 30’lardan sonra daha belirgin yaşanıyor gibi hissediyorum ama bunun bilimsel bir karşılığı var mı emin değilim. Hamilelik, doğum, hormonal değişimler derken yaş faktörü daha da karmaşık hale geliyor.

Bu yüzden yaşla birlikte mevsimsel dökülmenin şiddeti ya da sıklığı değişiyor mu gerçekten merak ediyorum.

Mevsimsel saç dökülmesi kadınlarda belirli yaş aralıklarında daha sık ya da daha yoğun mu görülüyor?

Ben 20’li yaşlarımda da yaşıyordum ama hiç kafama takmıyordum. 30’lardan sonra aynı dökülme daha stresli gelmeye başladı. Bence algı da yaşla birlikte değişiyor.

Oyla 0
Doktorum mevsimsel dökülmenin her yaşta olabileceğini ama 30–40 arası hormonların daha dalgalı olduğu için daha belirgin yaşanabildiğini söylemişti.

Oyla 0
Doğum sonrası dönemlerde mevsim geçişleri daha sert geçiyor. Ben bunu birebir yaşadım. Yaşla birlikte vücut tepkileri de değişiyor.

Oyla 0
Bence genç yaşta da oluyor ama fark edilmiyor. Yaş ilerledikçe saçla daha fazla ilgileniyoruz, bu da dökülmeyi daha görünür kılıyor.

Oyla 0
Dermatoloğum mevsimsel dökülmenin yaştan bağımsız olduğunu ama hormonal dönemlerde daha yoğun hissedilebildiğini söyledi. Bu açıklama kafamdaki soruları netleştirdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt