Mevsimsel Saç Dökülmesi Ne Kadar Sürer? Nasıl Azaltılır?

Cemile

Kayıtlı Üye
Selam,

Her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde saçlarımda belirgin bir dökülme artışı yaşıyorum. Özellikle duşta ve tararken elime gelen saç miktarı neredeyse iki katına çıkıyor. İnternette bunun mevsimsel saç dökülmesi olabileceğini okudum ama ne kadar süreceği ve nasıl azaltılacağı konusunda net bir bilgi bulamadım.

Sizde de böyle dönemsel dökülmeler oluyor mu? Ortalama kaç hafta sürdü? Bu süreçte saç bakımı için özel ürünler veya vitamin takviyeleri kullandınız mı? Ayrıca beslenme şeklinin bu süreçte etkili olduğunu düşünüyor musunuz?

Gerçekten işe yarayan tavsiyeleriniz varsa çok faydalı olur. Böyle dönemleri daha az kayıpla atlatmak hepimiz için iyi olur.

Bende mevsimsel dökülme özellikle sonbaharda başlıyor ve yaklaşık 1,5 ay sürüyor. Bu dönemde biotin, çinko ve D vitamini takviyesi yapıyorum. Ayrıca biberiye yağı ile masaj, saç derisini canlandırıyor. Böylece dökülme minimuma iniyor.

Oyla 0
Bu dönemsel dökülmeyi tamamen durdurmak zor ama azaltmak mümkün. Ben yazdan sonbahara geçişte daha çok sebze ve protein tüketiyorum. Ayrıca kafeinli şampuanlar dökülmeyi biraz yavaşlatıyor. 2 ay içinde normale dönüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt