Mezoterapi ile Saç Tedavisi Deneyimleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinem

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi özellikle kadınlarda hem estetik hem de psikolojik olarak zorlayıcı bir durum. Ben de bu süreçte en çok adı geçen yöntemlerden biri olan saç mezoterapisini araştırdım. Bu yöntemde saç derisine vitamin, mineral, aminoasit ve dolaşımı artırıcı ilaç karışımları enjekte ediliyor. Yani amaç, saç köklerini içeriden besleyip daha güçlü hale getirmek.

Okuduklarıma göre özellikle mevsimsel dökülmelerde, doğum sonrası saç kayıplarında ve stres kaynaklı saç sorunlarında oldukça etkili olabiliyor. Genetik dökülmede tek başına mucize yaratmasa da PRP ya da başka tedavilerle desteklendiğinde sonuçların çok daha iyi olduğu söyleniyor. Tedavi seanslar halinde uygulanıyor; ilk başta haftada bir, sonra ayda bir şeklinde devam ediyor.

Biraz iğneli bir yöntem olduğu için acıdan bahsedenler de var ama genelde katlanılabilir seviyede olduğu söyleniyor. En merak ettiğim nokta şu: Bu yöntemi deneyen kadınlar gerçekten saçlarında daha kalın, parlak ve güçlü teller elde edebildi mi? Yoksa etkisi kısa süreli mi kaldı?

Mezoterapi tedavisini altı ay önce denedim ve başlangıçta iğneler beni de tedirgin etti. Ancak, işlem sırasında sadece hafif bir rahatsızlık hissettim. Her seans yaklaşık 30 dakika sürdü ve toplamda sekiz seans aldım. Saç dökülmem belirgin şekilde azaldı ve yeni saçlar çıkmaya başladı.

Oyla 0
Mezoterapi tedavisi ile saç dökülmemi kontrol altına aldım. İşlem öncesinde doktorum iğnelerin çok ince olduğunu ve acının minimal olacağını söyledi. İlk seans biraz gergin geçti, ancak sonrasında alıştım. Tedavi sonrası saçlarım daha güçlü ve dolgun hale geldi. İyi bir klinik seçmek önemli, süreci rahatlatıyor.

Oyla 0
Ben doğum sonrası yoğun saç dökülmesi yaşadım. Mezoterapiye başladım, yaklaşık 8 seans aldım. 3. seanstan sonra dökülmem azaldı, 6. seanstan sonra yeni saç çıkışlarını fark ettim. Bence özellikle doğum sonrası dönemde çok faydalı oluyor.

Oyla 0
Mezoterapiyi PRP ile birlikte yaptırdım. Tek başına çok hızlı sonuç vermeyebiliyor ama ikisi birlikte saçımı hem güçlendirdi hem de daha parlak hale getirdi. Saçımın formu gözle görülür şekilde değişti.

Oyla 0
Saçım ince telli ve güçsüzdü, mezoterapi sayesinde daha kalın çıkmaya başladı. İlk aylarda çok belirgin değişiklik olmadı ama 4. aydan sonra fark gözle görülür hale geldi. Şu an saçım daha hacimli görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt