Mezoterapi Sonrası Saç Derisinde Yanma ve Kaşıntı Yaşayan Var Mı?

Büşra Tezcan

Kayıtlı Üye
Mezoterapi yaptırmayı düşünen ama biraz da çekinenlerdenim. Özellikle işlem sonrası yaşanan yanma, kaşıntı ve hassasiyet yorumları beni düşündürüyor. Zaten saç derim normalde de hassas, yanlış bir şampuan kullansam bile hemen kaşınmaya başlıyor. O yüzden mezoterapi sonrası bu durumlar daha mı kötü olur diye korkuyorum.

Bazı kadınlar işlemden sonra birkaç gün yanma ve kaşıntı yaşadığını ama sonra geçtiğini yazmış. Bazıları ise haftalarca rahatsızlık hissettiğini söylemiş. Hangisi normal süreç, hangisi yanlış uygulama ayırt edemiyorum. Doktorlar genelde “hafif yanma normal” diyor ama yaşayanların deneyimi benim için daha gerçekçi.

İşlem sonrası günlük hayata dönmek, saç yıkamak ya da ürün kullanmak konusunda da kafam karışık. Bu süreci yaşayanların yorumları benim için çok yol gösterici olur.

Mezoterapi sonrası saç derisinde yanma ve kaşıntı yaşamak normal mi, ne kadar sürede geçiyor?

Ben mezoterapi sonrası ilk iki gün ciddi bir yanma hissettim. Özellikle dokununca hassasiyet vardı ama üçüncü günden sonra tamamen geçti. Doktorum bunun normal olduğunu söylemişti. Sonrasında kalıcı bir sorun yaşamadım.

Oyla 0
Bende kaşıntı biraz daha uzun sürdü. Yaklaşık bir hafta saç derim hassas kaldı. Yanlış şampuan kullanınca daha da arttı. Sonradan hassas saç derileri için olan ürünlere geçince rahatladım.

Oyla 0
Açıkçası bende çok hafif oldu. Birkaç saatlik yanma dışında pek bir şey yaşamadım. Bence uygulamayı yapan kişinin tecrübesi de çok önemli. Aynı işlemi yaptırıp çok farklı deneyimler yaşayanlar var.

Oyla 0
Benim saç derim zaten hassas olduğu için mezoterapi sonrası kaşıntı biraz zorladı. Yaklaşık 5 gün sürdü ama sonra tamamen geçti. Doktorun verdiği losyonu düzenli kullanınca rahatladım.

Oyla 0
İlk yaptırdığımda çok korkmuştum ama yaşadıklarım normalmiş. Birkaç gün kızarıklık ve yanma oldu, sonra geçti. Kalıcı bir sorun yaşamadım. Ama işlem sonrası bakım gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt