Mikro Kaynak Saç Ne Kadar Kalıcıdır ve Ne Zaman Yenilenmelidir?

Meltem

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,
Bir süredir mikro kaynak saç hakkında araştırma yapıyorum. Özellikle kalıcılık konusu kafamı çok kurcalıyor. Çünkü saç yaptırmak için hem zaman hem de para harcıyorsunuz, haliyle uzun süre kullanmak istiyorsunuz.

Öğrendiğim kadarıyla mikro kaynak kalıcılığı kişiden kişiye değişiyor. Saç uzama hızı, kullanılan ek saçın kalitesi ve kuaförün uygulama tekniği bu sürede belirleyici oluyormuş. Genel olarak 2 ila 4 ay arasında kullanım süresi var deniliyor. Yani saçınız hızlı uzuyorsa diplerden kaynaklar görünmeye başlıyor ve bakım zamanı geliyor.

Mikro kaynak ne zaman yenilenmeli? sorusuna da genelde 3 ayda bir yanıtı veriliyor. Bu süreçte kaynakların yerinden kaymaması için düzenli tarama yapmak, saç kremiyle nemlendirmek ve saçları aşırı sıcak işlemden korumak da çok önemliymiş. Ayrıca çıkartma ve yeniden takma işlemini mutlaka profesyonel bir kuaförün yapması gerektiğini okudum, çünkü yanlış çıkarıldığında saç dipleri zarar görebiliyormuş.

Benim için en kritik nokta şu: Eğer düzenli bakım yapılırsa gerçekten mikro kaynak uzun süre kullanılabilir mi, yoksa her halükarda kısa sürede yeniden işlem yaptırmak zorunda mı kalıyoruz?

Benim saçım çok hızlı uzuyor, 2 ay sonunda diplerden kaynaklar görünmeye başladı. Mecburen kuaföre gittim. Yani süre kişiye göre değişiyor.

Geri
Üst Alt