Mikro Kaynak Yöntemiyle Doğal Saç Görünümü Nasıl Elde Edilir?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,
Son zamanlarda mikro kaynak saç yöntemini çok duyar oldum. Özellikle sosyal medyada herkesin saçları bir anda beline kadar uzuyor, inanılmaz gür ve bakımlı görünüyor. Açıkçası benim saçlarım da omuz hizasından bir türlü uzamıyor, sürekli kırılıyor. O yüzden mikro kaynak ile doğal saç görünümü elde etmek gerçekten mümkün mü diye araştırmaya başladım.

Öğrendiğim kadarıyla bu yöntemde çok küçük halkalarla ek saçlar, kendi saç tellerine tutturuluyor. Bu yüzden dışarıdan bakıldığında kaynak olduğu belli olmuyormuş. Yani saçlarınızı toplasanız bile doğal durabiliyormuş. Ayrıca diğer kaynaklara göre daha hafif olduğu için saç diplerine baskı yapmadığı söyleniyor.

Tabii doğal görünmesi için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyormuş:
  • Kullanılan ek saçların rengi, kendi saçınızla birebir uyumlu olmalı.
  • Kaynak yapılırken çok sık değil, doğal bir yoğunlukta uygulanmalı.
  • Düzenli bakım yapılmazsa saç dolaşabilir ve yapay görünebilir.
Benim aklımda kalan soru şu: Eğer tüm bu detaylara dikkat edilirse gerçekten mikro kaynak ile doğal saç görünümü yakalamak kolay mı? Yoksa dışarıdan bakan bir kişi kaynağı fark eder mi?

Açıkçası ben biraz dikkat edilmediğini düşünüyorum. Yanlış renk seçilirse çok yapay görünüyor. Ben ilk denememde öyle bir hata yaptım.

Kaynaklar küçük olduğu için gerçekten belli olmuyor. At kuyruğu yaptığımda bile fark edilmedi. Doğallık konusunda çok memnunum.

Benim için püf nokta düzenli bakım oldu. Maskeler ve yağlarla saçımı nemli tuttum, böylece kaynak saçlarla kendi saçım arasında hiç fark görünmedi.

Geri
Üst Alt