Minoxil %2 Deri Spreyi Ne Kadar Sürede Etki Gösteriyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinem

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Minoxil %2’yi yaklaşık 7 haftadır düzenli olarak kullanıyorum. İlk başladığımda saç dökülmem ciddi şekilde arttı, özellikle duştan sonra elimde avuç avuç saç kalıyordu. Araştırdığım kadarıyla bu duruma “şok dökülme” deniyor ve genellikle geçici bir süreçmiş. İlk başta ürkütücü olsa da bırakmadan devam ettim.

Şu anda dökülme hızı biraz azaldı. Saç derim daha sağlıklı görünüyor, kaşıntı ya da pullanma gibi yan etkiler yaşamadım. Ancak henüz belirgin bir yeni saç çıkışı gözlemlemedim. Yine de sürece sadık kalmaya çalışıyorum çünkü bunun zaman isteyen bir tedavi olduğunu biliyorum. Özellikle 3. aydan sonra etkilerin daha net ortaya çıkmasını bekliyorum.

Siz bu ürünü kullandığınızda kaçıncı haftadan itibaren fark görmeye başladınız? Gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sabırla ilerlemek için motivasyon oluyor!

Merhaba,
Ben de Minoxil %2’yi kullanmaya başladığımda seninle aynı süreci yaşadım. İlk 1 ay boyunca dökülme resmen hızlandı, özellikle duşta ve tararken epey moral bozucuydu. Ama pes etmeden devam ettim, çünkü okuduğum çoğu yerde bunun normal bir adaptasyon dönemi olduğu yazıyordu.

3. ay civarında dökülme azaldı ve özellikle şakak bölgemde minik minik yeni tüyler görmeye başladım. Tabii ilk çıkanlar çok ince oluyor ama zamanla kalınlaşıyor.

Yani sabır gerçekten çok önemli. İlk haftalarda “boşuna mı uğraşıyorum” hissi oluyor ama 8–12 hafta arası farklar başlıyor. Sen de tam o döneme giriyorsun, biraz daha devam etmeni tavsiye ederim.

Oyla 0
Benim fark etmeye başladığım dönem yaklaşık 10. haftaydı. Dökülme azalmıştı ama en net değişiklik, saçlarımın daha dolu ve hacimli görünmesiyle başladı. Yeni saç çıkışı 4. ayda daha belirgin oldu ama başlangıçta sabırlı olmak şart.

Bir de ben yanında biotin takviyesi de kullanıyordum, belki o da süreci hızlandırmıştır.
Minoxil %2 düşük doz gibi görünse de düzenli kullanımda işe yarıyor. Yeter ki bırakmadan devam et. Özellikle sabah-akşam aksatmamaya çalışırsan etkisini daha iyi gösteriyor.

Senin sürecin de umut verici görünüyor, sabırla devam 💪

Oyla 0
Geri
Üst Alt