Mor Şampuan Her Saç Renginde Kullanılır mı? Açık Kumralda İşe Yarıyor mu?

Vildan

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,
Mor şampuanı uzun süredir duyuyorum. Genelde sarı ve platin saçlarda turunculukları nötrlemek için kullanıldığı söyleniyor. Ancak benim saçlarım şu anda açık kumral ve son boyamdan sonra hafif sıcak yansımalar oluştu. Renk oturmadı gibi, bazı yerler daha küllü bazı yerler daha bakıra kaçıyor.

Kuaförüm "mor şampuan sadece sarı tonlar için" dedi ama internette açık kumrala uygulayanların da başarılı sonuçlar aldığını gördüm. Saçımda açıcı yok ama diplerim doğal renginde, uçlar boyalı. Benim gibi bir saçta mor şampuan işe yarar mı merak ediyorum.

Düzenli kullanımda saçın genel tonunu daha küllü ve nötr hale getirir mi?
Yoksa bu sadece çok açık sarılar için mi etkili?

Kullanan varsa hangi markayı önerirsiniz, kaç günde bir kullanılmalı?
Bir de saçta kuruluk yapıyor mu onu da çok merak ediyorum. Bilinçsizce kullanıp rengi daha da bozmak istemem.

Saç rengim açık kumral ve geçen yaz boyatmıştım, hafif turunculaşma oluştu. Kuaförüm mor şampuan önerdi ama açıkçası işe yarayacağından emin değildim. Yine de denedim. Haftada 2 kez kullanıyorum, yaklaşık bir ay oldu. Gerçekten saçımın tonu daha küllü bir hal aldı. Özellikle uçlardaki sıcaklık azaldı.

Ancak dikkat etmek gerekiyor. Çok uzun süre saçta bekletirsen matlık yapabiliyor. Ben 3 dakika bekletip duruluyorum, ardından mutlaka nemlendirici maske yapıyorum. Açık kumralda işe yarıyor ama etkisi sarıdaki kadar yoğun değil, daha yumuşak oluyor.

Ben de açık kumral saçlarımda turunculuklardan şikâyetçiydim. Bir arkadaşımın önerisiyle mor şampuan kullandım ama başta çok fark göremedim. Düzenli kullanınca etkisini gösteriyor. Özellikle küllü duruş istiyorsan işe yarıyor ama mucize beklememek lazım.

Kullandığım marka da önemliymiş, önce ucuz bir marka denedim hiç işe yaramadı. Sonra biraz daha profesyonel bir şampuan alınca farkı gördüm. Özellikle işlem görmüş saçlarda tonu toparlıyor. Doğal saçlarda çok belirgin etki yaratmıyor ama yine de denenebilir.

Geri
Üst Alt