Morfose Şampuan Kuaför Kalitesinde Mi, Evde Aynı Etkiyi Veriyor Mu?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Bir süredir Morfose şampuanları görüyorum; kuaförlerde de tercih edildiğini söylüyorlar. Özellikle “kuaför kalitesinde” vaadi internette dikkatimi çekti. Saçlarım boyalı ve kurudukça kırılıyor; bu yüzden kuaför ürünlerinin ev kullanımında gerçekten fark yaratıp yaratmadığını merak ediyorum. Sık sık kuaföre gitmek bütçemi zorluyor, o yüzden evde etkili bir ürün arayışındayım.

Yaklaşık iki aydır Morfose’un besleyici serisini kullanıyorum. İlk yıkamalarda saçlarım gerçekten daha yumuşak ve parlak durdu. Tararken kopma hissi azaldı, elektriklenme gözle görülür şekilde düştü. Bu beni oldukça heyecanlandırdı çünkü genelde yeni ürünlerde beklentim düşüktür. Ancak birkaç hafta sonra saçlarımın ilk zamanlardaki gibi pürüzsüz ve canlı kalmadığını fark ettim. Özellikle ikinci veya üçüncü günlerde saçlarim yine mat popülasyona dönüyor.

İkinci bir konu da uçlarda hafif bir sertleşme hissi oluşması oldu. Maske ve bakım kremiyle dengelemeye çalışıyorum ama bazen beklediğim “kuaför sonrası yumuşaklık” tam oturmuyor. Özellikle saç tipime göre dozaj veya kullanım şekli belki fark yaratabilir diye düşünüyorum.

Morfose’un gerçekten kuaför kalitesini ev kullanımına taşıyıp taşımadığını tam olarak anlayamıyorum. Bazen çok etkili, bazen ise sadece sıradan bir şampuan gibi geliyor.

Morfose şampuan gerçekten kuaför kalitesinde mi, yoksa evde kullanıldığında etkisi sınırlı mı kalıyor?

Ben de Morfose kullanıyorum ve ilk birkaç yıkamada etkisi gerçekten çarpıcıydı. Saçlarım daha yumuşak, elektriklenme azalmıştı. Ama bir süre sonra bu etki sıradanlaştı. Bence bu ürün “ilk etapta wow etkisi” veriyor ama uzun vadede beklenen farkı yaratmak için düzenli bakım ürünleriyle desteklemek gerekiyor.

Saçlarım boyalı ve kuru telli, Morfose bende ağırlık yapmadan yumuşatıyor. Evde kullanımı bana uygun geldi ama gerçekten kuaförde aldığım sonucun aynısı mı dersen, hayır. Salon sonrası o tazelik hissini tam veremiyor. Yine de fiyatına göre fena değil.

Morfose’u evde kullanıyorum ve benim için etkisi tatmin edici oldu. Özellikle elektriklenmeyi azaltması benim için büyük artı. Yine de tek başına mucize beklememek lazım. Krem, maske ve bakım yağıyla kombinlemek daha iyi sonuç veriyor.

Ben dönüşümlü kullanıyorum: Her 2–3 yıkamada bir Morfose, diğer günlerde daha hafif şampuanlarla. Böyle saçım ne çok ağırlaşıyor ne de etkisiz kalıyor. Bence evde kullanım için dengeli bir ürün.

Morfose’un kokusunu ve yumuşaklığını seviyorum ama saç uzama veya içerik bazlı kalite artışı beklememek lazım. “Görüntü” açısından iyi sonuç veriyor ama yapısal bir değişim yaratmıyor gibi hissediyorum.

Geri
Üst Alt