No-Makeup Makyaj Yapanlar Hangi Ürünleri Kullanıyor? Gerçekten Doğal Duruyor Mu?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Kızlar selam 🌸
Son dönemlerde sosyal medyada her yerde “no-makeup makyaj” videoları görüyorum. Herkes “hiç makyaj yapmadan makyaj yapmak”tan bahsediyor ama gerçekten o kadar doğal duruyor mu emin olamıyorum. Denedim birkaç kez, sonuç ya fazla solgun ya da fazla ışıltılı oluyor. Doğal görünmek isterken sanki bir filtre eksikmiş gibi bir hâl oluşuyor.

Bazıları sadece renkli nemlendirici ve maskara kullanıyor, bazıları on adımlık bir rutinden geçiyor ama yine “doğal makyaj” diyor. Gerçekten kafa karışıklığı! İtiraf etmek gerekirse bu trendi çok seviyorum çünkü yüzün kendi halini koruyor ama aynı zamanda bakımlı, taze, canlı görünüyorsun. Sorun şu: o incelikli dengeyi yakalamak. Az ürünle sağlıklı bir ışıltı nasıl veriliyor, işte onu çözemedim.

Bir de bu makyajın ışıkla ilişkisi çok farklı. Güneşte güzel duruyor ama yapay ışıkta cilt bazen fazla parlıyor, bazen sönükleşiyor. Demek ki sadece ürün değil, uygulama da önemli. BB krem mi, skin tint mi, likit allık mı, hangisi daha iyi sonuç veriyor? Deneyen varsa paylaşsın lütfen, çünkü gerçekten o “hiç uğraşmamış ama çok iyi görünüyor” etkisini yakalamak istiyorum. Sizce bu makyaj türü abartıldığı kadar doğal mı, yoksa aslında gizli bir zahmeti mi var? ✨

No-makeup makyajı uzun zamandır yapıyorum. Sabahları cildi iyi nemlendirmek en önemli adım. Üzerine sadece renkli nemlendirici ve şeffaf maskara sürüyorum. Elmacık kemiklerine az krem allık, dudaklara da balm ekliyorum. Yüzde taze bir parlaklık kalıyor ama abartılı değil. Gün boyu doğal ve temiz bir görünüm sağlıyor.

Oyla 0
BB kremden daha hafif, ciltle bütünleşiyor ve parlaklık doğal görünüyor. Elimle uygulayınca ürün cilde iyice oturuyor. Üzerine hafif bir likit allık sürüyorum, yüz anında renk kazanıyor. Ne pudra ne sabitleme spreyi kullanıyorum. Günün sonunda bile cilt yorgun görünmüyor, sadece hafif bir ışıltı kalıyor.

Oyla 0
Bu makyaj tarzında asıl farkı nemlendirici yaratıyor. Cilt iyi hazırlanmazsa hiçbir ürün güzel durmuyor. Sabahları C vitamini serumu sürüp ardından ince yapılı güneş kremiyle başlıyorum. Üzerine az kapatıcı, rimel ve renkli dudak yağı ekliyorum. Özellikle dudak yağı makyajı tamamlıyor. Cilt hem bakımlı hem doğal görünüyor.

Oyla 0
Sıcak havada ağır makyaj dayanmadığı için sadece renkli güneş kremi, kaş jeli ve allık kullanıyorum. Yüzde ferah bir etki bırakıyor. Aydınlatıcıya bile gerek kalmıyor. Hafif bronzlukla birleşince cilt zaten kendi ışıltısını gösteriyor. Artık pudralı görüntüye hiç dönmek istemiyorum. 🌞

Oyla 0
No-makeup makyajı bana göre doğal güzelliği ön plana çıkarıyor. Ürün az ama doğru olunca sonuç çok daha hoş oluyor. Ben BB krem, maskara ve şeffaf gloss üçlüsünden vazgeçemiyorum. Cilt sanki sadece iyi dinlenmiş gibi duruyor. Özellikle iş günlerinde bu kadar pratik bir görünüm gerçekten hayat kurtarıyor. 💖

Oyla 0
Geri
Üst Alt