Ojeden Sonra Tırnaklar Neden Sararır ve Nasıl Önlenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Güneş

Kayıtlı Üye
Tırnaklarımın sararması genelde koyu renk oje kullandığım dönemlerde oluyor. Özellikle kırmızı, bordo ya da siyah oje sürdüğümde birkaç gün sonra çıkarınca tırnaklarım sarıya dönüyor. Oje çıkarıcıyı kullanınca da sanki daha kötü oluyor.

Son zamanlarda fark ettim, baz oje sürmediğim zamanlarda bu daha belirgin hale geliyor. Demek ki oje pigmenti direkt tırnağa geçiyor. Ama sadece oje mi suçlu? Aseton da tırnak yüzeyini matlaştırıyor olabilir.

Artık tırnaklarımı dinlendirmeye karar verdim ama oje sürmeden durmak zor.

Sizce ojeden sonra tırnakların sararmasını nasıl önleyebilirim? Gerçekten işe yarayan bir koruma yöntemi var mı?

Baz oje şart. Pigment tırnağa direkt temas ettiğinde renk değişiyor. Ben bazsız sürdüğümde hemen sararıyor, ama bazla hiç sorun yaşamıyorum.

Oyla 0
Ben aseton yerine asetonsuz temizleyiciye geçtim. Tırnak rengim tamamen düzeldi. Aseton tırnağı kurutuyor, sararmayı artırıyor.

Oyla 0
Ben oje molası veriyorum. Haftada en az 2 gün tırnakları temiz bırakıyorum, hava alınca toparlıyor. Bu kadar basit ama etkili.

Oyla 0
Koyu renk sürmeden önce baz, çıkardıktan sonra limon suyu. Düzenli uygularsan sararma olmuyor. Küçük bir rutin ama kurtarıcı.

Oyla 0
Ben üst kat parlatıcı sürüyorum, oje tırnakla direkt temas etmiyor. Hem parlak duruyor hem sararma olmuyor. Gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt