Ombre Mi Sombre Mi Daha Doğal Durur?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar, saçlarımı uzun süredir hiç değiştirmedim ve artık bir yenilik istiyorum. Uzun zamandır aklımda ombre ya da sombre var ama hangisini yaptırmam gerektiğine bir türlü karar veremiyorum. Araştırdığım kadarıyla ombre daha belirgin geçişli oluyor. Yani saç dipleri koyu kalıyor, uçlara doğru açılıyor. Bu haliyle daha dikkat çekici ama biraz yapay durabilir mi diye korkuyorum. Sombre ise daha yumuşak ve doğal geçişli oluyor. Bu da özellikle günlük hayatta daha sade ve şık bir görünüm sağlar diye düşünüyorum.

Ben çok sık kuaföre giden biri değilim. Dip boyasıyla uğraşmak istemiyorum. O yüzden ikisi de aslında pratik görünüyor ama uzun vadede hangisi daha dayanıklı olur bilemedim. Ayrıca iş hayatında çok fazla göze batmak istemiyorum ama yine de saçımın biraz hareketlenmesini istiyorum.

Çevremde ombre yaptıranların bazıları çok memnun, bazıları ise kısa sürede rengin turuncuya döndüğünü söylüyor. Sombre ise genelde daha risksiz ama belki istediğim kadar fark yaratmaz diye düşünüyorum. Bu yüzden gerçekten ikilemde kaldım.

Sizce günlük kullanım için daha doğal ve uzun süre kullanabileceğim saç stili ombre mi olur yoksa sombre mi?

Ben ombre yaptırmıştım, ilk başta çok beğendim çünkü gerçekten dikkat çekiyordu. Ama zamanla uçlar turunculaşmaya başladı ve bakım gerektirdi. Doğal bir görünüm istiyorsan sombre daha risksiz, çünkü geçişler yumuşak oluyor.

Oyla 0
Sombre yaptırdım ve iki senedir kullanıyorum. Kimse boya olduğunu anlamıyor, herkes saçımın kendi tonu zannediyor. Hem dip boyası derdi yok hem de çok doğal görünüyor. Eğer sade bir hava istiyorsan sombre daha iyi.

Oyla 0
Ombreyi ben çok seviyorum çünkü saça hareket katıyor. Biraz daha genç ve enerjik bir görünüm sağlıyor. Ama kabul ediyorum, sombre daha sofistike duruyor. Yani tamamen tarz meselesi. Ben dikkat çekmeyi sevdiğim için ombreyi tercih ediyorum.

Oyla 0
Kuaförüm bana sombre önermişti çünkü iş hayatında çok göze batmak istemiyordum. Gerçekten de doğal duruyor, sadece güneşte hafif ışıltılar belli oluyor. Herkese tavsiye ederim. Ombre biraz daha iddialı, sombre ise günlük kullanımda çok pratik.

Oyla 0
Ben ikisini de denedim. Ombre ilk zamanlar çok hoştu ama sürekli bakım gerekiyordu. Sombreye geçtiğimde hem doğal hem de bakımı kolay oldu. Açıkçası şimdi pişmanım, keşke en baştan sombre yaptırsaydım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt