Omuz Hizasında Saç Kullanan Var Mı, Memnun Musunuz?

Handan Korkmaz

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarımı omuz hizasında kullanıyorum ama hâlâ tam olarak karar vermiş sayılmam. Ne çok uzun ne de kısa olduğu için pratik gibi duruyor ama bazen de arada kalmış hissi veriyor. Toplamak istediğimde tam rahat toplanmıyor, açık bıraktığımda ise bazen sönük durabiliyor. Yine de uzun saçın ağırlığından kurtulmuş olmak hoşuma gidiyor.

Bu boyu tercih etmemin sebebi biraz değişiklik istememdi ama kısa saç cesaretini de kendimde bulamamıştım. Omuz hizası bana güvenli bir geçiş gibi gelmişti. İlk zamanlar çok memnundum ama zaman geçtikçe “Acaba daha mı kısa kestirmeliyim?” ya da “Yeniden uzatsam mı?” ikilemine düştüm. Özellikle şekillendirme kısmı bazen yorucu oluyor.

Dalgalı günlerde çok hoş duruyor ama düz kullandığımda hacim vermek zor olabiliyor. Kıyafetle uyumu da bazen düşündürüyor. Yine de çevremden sık sık “Sana yakışmış” yorumu alıyorum. Kararsız kaldığım için bu modeli uzun süre kullananların deneyimleri benim için daha anlamlı.

Omuz hizasında saç kullananlar gerçekten memnun mu, yoksa bir süre sonra değiştirme isteği mi geliyor?

Ben yaklaşık iki yıldır omuz hizasında kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Uzun saçın bakım yükü yok ama kısa saç kadar da riskli değil. Sadece düzenli kestirmezsem şekli hemen bozuluyor, onu fark ettim.

Oyla 0
Bence çok kullanışlı ama saç tipine bağlı. Benim saçım dalgalı olduğu için bu boyda daha dolgun duruyor. Düz olsaydı belki aynı memnuniyeti yaşamazdım. Doğru kesim çok önemli.

Oyla 0
Omuz hizası benim için en ideal boy oldu. Ne uzatmakla uğraşıyorum ne de kısa saçın pişmanlığını yaşıyorum. Bir süre sonra insan alışıyor ve ne istediğini daha net anlıyor.

Oyla 0
Ben bir süre kullandım ama sonra sıkıldım. Sürekli aynı yerde takılı kalmış gibi hissettiriyordu. Ya biraz daha kısaltmak ya da uzatmak bana daha iyi geldi.

Oyla 0
Geçiş boyu olarak çok mantıklı bence. Uzun saçtan kısaya geçerken beni psikolojik olarak rahatlattı. Kalıcı mı olur bilmem ama bir dönem için ideal.

Oyla 0
Geri
Üst Alt