Ön Saç Çizgisi Açılan Erkekler Ne Yapmalı, Saç Geri Gelir Mi?

Yaşar Çelik

Kayıtlı Üye
Ön saç çizgisi konusu insanın yüzüne en çok dokunan meselelerden biri. Saç dökülmesi başka bölgelerdeyken bir şekilde idare ediliyor ama önler açılmaya başlayınca durum biraz daha ciddileşiyor. Yüz ifadesi değişiyor, fotoğraflarda daha net fark ediliyor ve ister istemez insanın özgüveni etkileniyor.

Bende de bu süreç yavaş yavaş başladı. İlk başta önemsemedim, “her erkekte olur” dedim ama zaman geçtikçe aynaya baktığımda çizginin geriye doğru gittiğini net şekilde görmeye başladım. Çevremden “daha belli değil” diyen de oldu, “erken önlem al” diyen de. Hangisi doğru karar, emin olmak zor.

Araştırdıkça ön saç çizgisinin diğer bölgelere göre daha zor toparlandığını okudum. Kimi kişiler erken müdahaleyle durdurabildiğini söylüyor, kimi de geri dönüşün neredeyse imkânsız olduğunu yazıyor. Bu kadar farklı yorum olunca insanın kafası iyice karışıyor.

Benim derdim mucize değil, sadece neyin mümkün neyin hayal olduğunu bilmek. Boş umutla zaman kaybetmek istemiyorum ama tamamen çaresiz kalmak da istemiyorum.

Ön saç çizgisi açılan erkeklerde saç gerçekten geri gelir mi?

Benim önler açıldıktan sonra geri gelmedi ama ilerlemesi durdu. Açıkçası bunu bile başarı sayıyorum. Keşke biraz daha erken fark edip başlamış olsaydım, belki sonuç daha iyi olurdu.

Oyla 0
Çok erken aşamadaysa hafif toparlama mümkün. Ama eski çizgiye dönmek zor. Ben bunu kabullenince süreci daha rahat yönettim, beklentiyi düşük tutmak önemli.

Oyla 0
Ön çizgi en zor bölge diyebilirim. Tepe kısmı daha iyi cevap veriyor. Ben destekleyici tedavilerle sadece mevcut durumu koruyabildim, geri dönüş olmadı.

Oyla 0
Bende önler hızlı açıldı, geri gelmedi. Ama doğru tedaviyle daha fazla gerilemedi. Tamamen umutsuz değil ama mucize de beklememek lazım.

Oyla 0
Gerçekçi olmak gerekirse ön saç çizgisi geri gelmiyor. Ama erken müdahaleyle ilerlemesi durdurulabiliyor. Bunu bilerek başlamak hayal kırıklığını önlüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt