Önlerden Seyrelme Var Ama Tepede Yok, Bu Tür Saç Dökülmesi Normal Mi?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili son zamanlarda kafama takılan şey, dökülmenin belirli bir bölgede yoğunlaşması oldu. Tepede belirgin bir sorun yok gibi duruyor ama önlerden baktığımda saç çizgim eskisine göre daha zayıf görünüyor. Alın kenarları özellikle daha seyrek ve bu görüntü beni düşündürüyor. Aynaya her baktığımda gözüm ister istemez oraya kayıyor.

Saçlarım tamamen dökülmüyor, hatta tepe kısmı fena değil. Ama önlerden hacim gitmiş gibi. Saçımı topladığımda ya da arkaya attığımda bu durum daha net ortaya çıkıyor. Fotoğraflarda bile fark eder oldum. “Herkeste olur mu, yoksa bir şeylerin başlangıcı mı?” sorusu sürekli aklımda.

Son dönemde stresli günler geçirdim, uykularım da çok düzenli sayılmazdı. Beslenmem de eskisi kadar özenli değil. Bunların etkisi olabilir mi diye düşünüyorum ama sadece önleri etkilemesi kafamı karıştırıyor. İnternette okuduklarım da birbirini tutmuyor; kimi normal diyor, kimi hormonlardan bahsediyor.

Doktora gitmeyi planlıyorum ama öncesinde bu durumu birebir yaşayanların deneyimlerini duymak istedim.

Önlerden seyrelme yaşayıp tepe kısmı etkilenmeyen ve sonradan toparlayan oldu mu, bu durum normal mi?

Bende de önlerden seyrelme olmuştu ama tepe kısmı uzun süre etkilenmedi. Stresli bir dönemden geçiyordum. Stres azaldıkça ve uyku düzenim toparlandıkça saçlarım da kendine geldi. Yaklaşık üç ay sonra önlerde yeni saçlar fark ettim.

Oyla 0
Benim durumum hormon kaynaklıydı. Özellikle önler çok hassastı. Tedaviye başladıktan sonra dökülme durdu, seyrelme ilerlemedi. Tam doluluk biraz zaman aldı ama en azından kötüleşmediğini görmek beni rahatlattı.

Oyla 0
Dermatoloğa gittiğimde bunun çok yaygın bir durum olduğunu söyledi. Telogen effluviummuş. Beslenme ve stresle ilgiliymiş. Sabırlı oldum, yaklaşık dört ay sonra önlerde bebek saçlar çıkmaya başladı ve görüntü toparladı.

Oyla 0
Sürekli saçımı sıkı topluyordum ve önlerden çekiyordum. Bırakınca fark ettim ki seyrelme yavaş yavaş azalıyor. Alışkanlıklar gerçekten sandığımızdan daha fazla etkiliyor.

Oyla 0
Ben çok panik yapmıştım ama kontrol ettirince içim rahatladı. Her seyrelme kalıcı olmuyor. Erken fark etmek ve nedenini öğrenmek insanı psikolojik olarak da çok rahatlatıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt