Operasyon Sonrası Ense Bölgesindeki Kızarıklık ve Hassasiyet Ne Zaman Geçer?

Bilal Şahin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç ekimi yaptırdıktan sonra sadece ekim bölgesinde değil, donör alan olarak adlandırılan ense kısmında da bir iyileşme süreci yaşandığını fark ettim. Operasyon sırasında bu bölgeden kökler alındığı için ilk günlerde kızarıklık, hassasiyet ve hafif şişlik görülebiliyor. Benim ense bölgemde özellikle ilk hafta boyunca hafif yanma hissi ve dokununca acı vardı.

Araştırdığımda bunun tamamen normal olduğunu, cildin iyileşme sürecinin kişiden kişiye değiştiğini öğrendim. Çoğu kişide kızarıklık 7-10 gün içinde belirgin şekilde azalıyor, hassasiyet ise 2-3 hafta sürebiliyor. Cildin tamamen eski haline dönmesi ise bazen 1-2 ayı bulabiliyor. Bu sürede bölgeyi temiz tutmak, doktorun önerdiği şampuan ve losyonları kullanmak çok önemli. Ayrıca sert yastık, dar şapka ya da enseye baskı yapan kıyafetlerden kaçınmak da iyileşmeyi hızlandırıyor.

Ben sürecin normal ilerlediğini düşünüyorum ama merak ediyorum; sizde ense bölgesindeki bu kızarıklık ve hassasiyet ne kadar sürdü?

Bende ilk hafta kızarıklık çok belirgindi, ama 10. günden sonra neredeyse tamamen geçti. Hassasiyet ise 3. haftanın sonunda kayboldu. Bu süreçte doktorun verdiği özel şampuanı kullandım ve kesinlikle bölgeyi tahriş edecek hareketlerden kaçındım.

Oyla 0
Bende kızarıklık 2 hafta sürdü, hassasiyet ise biraz daha uzun sürdü; yaklaşık 1 ayda tamamen geçti. Ense bölgesine soğuk temas ettirmemeye çalıştım, ayrıca uyurken yumuşak yastık kullandım. Sabırlı olunca bölge kendini çok hızlı toparlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt