Operasyon Sonrası Saç Dökülmesi Ne Zaman Durur?

Umut Türk

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Saç ekimi operasyonumun üzerinden 1 ay geçti ve son 2 haftadır ekim yapılan bölgede ciddi bir saç dökülmesi yaşıyorum. İlk başta bu durum beni oldukça endişelendirdi, ancak doktorum bunun normal bir süreç olan şok dökülme olduğunu söyledi.

Araştırdığımda, şok dökülmenin ekimden sonra genellikle 2-8 hafta arasında başlayabileceğini ve 3. aya kadar sürebileceğini öğrendim. Bu süreçte dökülen saçlar aslında köklerden kopmuyor, sadece teller dökülüyor ve kökler yeni saç üretimi için dinlenmeye geçiyor. 4. aydan itibaren yeni saçların çıkmaya başlamasıyla birlikte dökülme azalıyor ve 6. ayda neredeyse tamamen duruyor.

Doktorlar bu dönemde sabırlı olmayı, ekim bölgesine zarar verecek hareketlerden kaçınmayı, sağlıklı beslenmeyi ve gerekli vitamin-mineral desteğini almayı öneriyor. Ayrıca bu süreçte çok sıcak su, sert masaj veya kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmak da saç köklerinin sağlıklı gelişimini destekliyor.

Ben yine de bu dökülmenin ne zaman tamamen biteceğini merak ediyorum. Sizde operasyon sonrası saç dökülmesi ne zaman durdu?

Bende dökülme 3. haftada başladı ve yaklaşık 5 hafta sürdü. 2. ayın sonunda neredeyse hiç dökülme kalmamıştı. 4. ayda ise yeni saçlar çıkmaya başladı. Bu sürede bol su içmeye ve biotin takviyesi almaya özen gösterdim.

Oyla 0
Benim dökülme sürecim biraz daha uzun sürdü, yaklaşık 2 ay devam etti. Doktorum bunun tamamen normal olduğunu, köklerin sağlam olduğunu söyledi. 5. ayda yeni saçlarım belirgin şekilde çıkmaya başladı. Sabır bu işin en önemli kısmı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt