Pahalı Şampuan Mı Ucuz Ama İyi Olan Mı? Kararsız Kaldım

Nurgül Taş

Kayıtlı Üye
Raflara bakınca insan ister istemez “pahalı olan daha iyidir” diye düşünüyor. Ama birkaç kez pahalı şampuan alıp hayal kırıklığı yaşadım. Sonra ucuz bir şey alıyorum, “acaba saçımı önemsemiyor muyum?” diye suçluluk geliyor. Tam bir ikilem.

Pahalı şampuanlar genelde daha yumuşak hissettiriyor ama uzun vadede gerçekten fark yaratıyor mu emin değilim. Ucuz olanlar bazen şaşırtıcı derecede iyi çıkıyor ama istikrar olmuyor. Saçım deney tahtasına dönmüş gibi hissediyorum.

Kadınlara özel diye satılan ürünlerde bile sonuçlar çok değişken. Bütçemi de düşünmek zorundayım ama saç sağlığımı da. En çok da “paraya mı, içeriğe mi güvenmeliyim” sorusunda takılı kaldım.

Gerçekten pahalı şampuan mı fark yaratıyor, yoksa ucuz ama doğru ürünle de sağlıklı saç mümkün mü?

Ben pahalıdan çok içerik odaklıyım. Ucuz ama temiz içerikli şampuanlar var. Saçım şu an hiç olmadığı kadar iyi.

Pahalı şampuan mucize değil. Ben yıllarca para döktüm, sonra uygun fiyatlı ama sülfatsız bir ürüne geçtim. Saçım rahatladı. Önemli olan saçının ihtiyacını bilmek.

Bazı pahalı ürünler gerçekten fark yaratıyor ama herkes için değil. Denemeden bilinmiyor, maalesef bu iş biraz tecrübe işi.

Bence pahalı şampuanlar daha çok deneyim ve his satıyor. Kokusu, ambalajı, yumuşaklığı hoş ama bu saçın sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. Ben öğrenci bütçesiyle yaşarken uygun fiyatlı, kadınlara özel bir şampuan kullandım ve saçlarım gayet sağlıklıydı. Düzenli kullanım ve sabır bence paradan daha önemli.

Bence pahalıyı özel dönemlerde, ucuzu günlük kullanımda tercih etmek dengeli bir çözüm olabilir. Her şey siyah-beyaz değil.

Ben bir dönem “ne kadar pahalıysa o kadar iyidir” kafasındaydım ama bu düşünce saçımı kurtarmadı açıkçası. Sonra kuaförüm bana içerik okumayı öğretti. Aynı içeriklere sahip ürünlerden biri pahalı, biri uygun fiyatlıydı. Ucuz olanı aldım ve sonuç aynıydı. O günden beri markaya değil formüle bakıyorum.

Geri
Üst Alt