Pantene Pro-V Aqua Light Hafif Bakım Şampuanı Yağlı Saçlar İçin Gerçekten Uygun Mu?

Nehir Aksoy

Kayıtlı Üye
Saçlarım çok çabuk yağlanıyor ve bu yüzden her hafta 3-4 kez yıkıyorum. Normal şampuanlar bazen ağır geliyor ya da ertesi gün yağlanma daha da belirgin oluyor. Bir süredir herkesin söylediği Pantene Aqua Light’ı denemek istiyordum çünkü “hafif bakım” ve “yağlı saçlar için uygun” diye çok öneriliyor.

İlk yıkamada saç diplerim gerçekten daha ferah hissettirdi. Köpüğü hafif, durulaması da kolaydı. Ama ikinci gün geldiğinde saç diplerim yine yağlıymış gibi göründü ve ertesi güne dayanamadı. Bir arkadaşım “ben bunu kullandığımda 2. güne kadar temiz kalıyor” dedi, benimki o kadar gitmedi.

Aynı zamanda saç uçlarım kuru olduğu için “çok hafif” olunca bazen uçlarda biraz sertleşme hissi de oluyor. Yani yağlı saçlar için diplerde belki uygun ama uç bakımında yetersiz gibi geliyor bana. Bu yüzden bazen başka hafif bakım kremiyle birlikte kullanıyorum ki uçlar da idare etsin.

Kafamı en çok karıştıran şey şu: Gerçekten yağlı saçlar için ideal mi, yoksa bu sadece bir pazarlama sözü mü? Kullanım şekli veya miktarı fark yaratır mı, onu da merak ediyorum.

Pantene Aqua Light hafif bakım şampuanı yağlı saçlar için gerçekten uygun mu yoksa sadece geçici ferahlık sağlıyor mu?

Bende yağlı saçlar için güzel, özellikle diplerde ferahlık çok iyi. Ama senin gibi ikinci gün yine yağlanmaya başlıyor. Ben az miktarla daha iyi sonuç alıyorum ama tamamen çözmüyor.

İnce telli saçlarım var ve bu şampuan sayesinde ertesi güne kadar rahat ettim. Ama uçlarda hafif sertlik oluyor, kremsiz zorlanıyorum. Genel olarak yağlanmayı biraz geciktiriyor.

Ben bunu yazın kullanıyorum, kışın normal şampuana dönüyorum. Yazın ter ve yağlanma arttığı için Aqua Light bana daha iyi geliyor. Mevsime göre değerlendirmek lazım bence.

Ben uç kremiyle birlikte kullanınca hem diplerde ferahlık hem uçlarda yumuşaklık yakaladım. Tek başına yağlı saç problemi çözmez ama kombinasyonla etkili olur.

Benim saçlarım çok yağlı. İlk başta iyi geldi ama birkaç hafta sonra aynı hale döndü. Sanki saç dipleri alışıyor gibi oldu. Arada dönüşümlü kullanıyorum, öyle daha iyi oluyor.

Geri
Üst Alt