Pantene Pro-V Onarıcı Bakım Şampuanı Saç Dökülmesini Artırır Mı?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Pantene’yle ilişkim biraz karmaşık. Yıllar önce kullandığımda saçlarım çok yumuşak olurdu ama bir süre sonra dökülmemin arttığını hissetmiştim. O yüzden uzun zamandır uzak duruyordum. Geçen ay saçlarım çok yıpranmış görünmeye başlayınca “belki formülü değişmiştir” diyerek Pantene Pro-V Onarıcı Bakım şampuanına bir şans daha vermek istedim.

İlk birkaç yıkamada saçlarım gerçekten çok yumuşak oldu, tararken hiç zorlanmadım. Parlaklığı da hemen fark ediliyor. Ama ne zaman banyodan sonra tarasam, fırçada gördüğüm saç miktarı beni tedirgin etmeye başladı. Eskisinden fazla mı dökülüyor yoksa ben mi daha dikkatli bakıyorum, emin olamıyorum. Çünkü saç dökülmesi zaten hassas olduğum bir konu.

Bir yandan “şampuan saç dökmez” diyorum, bir yandan da her kullanımda içimde bir huzursuzluk oluşuyor. Saçlarım güzel görünüyor ama bu güzellik geçici mi ve altında bir bedel mi var diye düşünmeden edemiyorum. Ürünü bıraksam mı, biraz daha devam edip gözlemlesem mi kararsız kaldım.

Özellikle ince telli ve kırılmaya müsait saçları olanların deneyimleri benim için çok önemli. Gerçekten dökülmeyi artıran bir etkisi var mı yoksa sadece yumuşattığı için dökülen saç daha mı görünür oluyor, bunu ayırt edemiyorum.

Pantene Pro-V Onarıcı Bakım şampuan saç dökülmesini gerçekten artırıyor mu, yoksa bu sadece bir algı mı?

Ben Pantene kullandığımda saçlarım hep çok yumuşak oluyor ama dökülme konusu bende de soru işareti. Tam “saç döktü” diyemem ama bıraktıktan sonra dökülme biraz azalmıştı. O yüzden ara ara kullanıyorum.

Bence Pantene dökülme yapmıyor ama saçları ağırlaştırdığı için koparak dökülme artıyor olabilir. İnce telli saçlar daha hassas oluyor. Ben kremle birlikte kullandığımda daha çok dökülme fark etmiştim.

Dermatoloğum bana şunu söylemişti: Pantene gibi yumuşatan şampuanlar dökülen saçı artırmaz, sadece zaten dökülecek olan saç daha kolay ayrılır. Bunu öğrenince içim rahatladı ve kullanmaya devam ettim.

Benim saçlarım kalın telli, bende hiç dökülme yapmadı. Aksine kırılmalar azaldı. Ama ince telli arkadaşlarımda aynı etkiyi görmedim. Saç tipine göre çok değişiyor bence.

Pantene bana göre “görüntüyü kurtaran” bir şampuan. Uzun vadeli saç sağlığı için tek başına yeterli değil. Dökülme hassasiyeti olanlar dikkatli kullanmalı.

Geri
Üst Alt