Pantene Şampuan Saç Dökülmesini Artırıyor Mu, Kullananlar Ne Diyor?

Simge Özbek

Kayıtlı Üye
Pantene’yle ilgili kafam uzun zamandır karışık. Çevremde kullanan çok kişi var ama yorumlar ikiye bölünmüş durumda. Kimisi “saçlarım hiç bu kadar yumuşak olmamıştı” diyor, kimisi de “bende dökülmeyi artırdı” diye uyarıyor. Benim de saçlarım ince telli ve dökülmeye biraz yatkın olduğu için açıkçası tereddüt ederek başladım.

Yaklaşık bir aydır Pantene şampuan kullanıyorum. İlk haftalarda saçlarım gerçekten daha parlak ve yumuşak oldu. Tararken açılması kolaylaştı, kopma azalmış gibi hissettim. Ama banyodan sonra lavaboda gördüğüm saçları görünce ister istemez tedirgin oldum. Normalde de dökülüyor muydu, yoksa Pantene mi tetikledi, ayırt edemiyorum. Belki de saçlar yumuşadığı için dökülen saç daha görünür oluyor, onu da düşünüyorum.

Bir yandan saçlarım güzel duruyor, bir yandan içim rahat değil. “Devam edersem daha mı kötü olur” diye düşünüp duruyorum. Şampuanın etkisini anlamak gerçekten zor çünkü dökülme konusu zaten çok değişken. Ama insan yine de kullandığı ürünü sorguluyor.

Pantene’i bırakıp bırakmama konusunda kararsız kaldım. Özellikle uzun süre kullanan kadınların deneyimlerini merak ediyorum.

Pantene şampuan saç dökülmesini gerçekten artırıyor mu yoksa bu sadece kişisel bir algı mı?

Ben Pantene’i yıllardır arada bir kullanırım. Dökülme artışı yaşamadım ama saçlarım çok yumuşak olduğu için dökülen saç daha çok fark ediliyor olabilir. Bana kalırsa şampuan tek başına dökülme yapmıyor.

Bende maalesef dökülme arttı. Özellikle birkaç hafta sonra fark ettim. Bıraktıktan sonra dökülme biraz azaldı gibi geldi. Saç tipine göre değişiyor bence.

Dermatoloğum Pantene gibi yumuşatan şampuanların dökülmeyi artırmadığını, sadece zaten dökülecek saçın daha kolay ayrıldığını söylemişti. Bunu öğrenince içim rahatladı ve kullanmaya devam ettim.

Benim saçlarım kalın telli, Pantene bana çok iyi geldi. Dökülme konusunda hiçbir olumsuzluk yaşamadım. İnce telliler daha hassas olabilir.

Bence Pantene görüntü olarak çok güzel sonuç veriyor ama dökülme problemi olanlar dönüşümlü kullanmalı. Sürekli aynı şampuanı kullanmak zaten iyi değil.

Geri
Üst Alt