Parıltılı Yılbaşı Gecesi İçin En Şık Makyaj Önerileri Nelerdir?

Buse Karaman

Kayıtlı Üye
İnanabiliyor musunuz, 2026’ya sadece iki ay kaldı! Zaman gerçekten uçtu gitti. Şimdiden yılbaşı planları yapılmaya başlandı bile, ama benim aklımda tek bir şey var: “Bu sene nasıl bir makyaj yapmalıyım?”

Geçen yıl sade takılmıştım, bu kez biraz daha ışıltılı ve iddialı bir görünüm istiyorum ama abartıya kaçmak istemiyorum.

Bu sezonun trendlerine bakınca, parıltının hâlâ tahtını koruduğunu görüyorum. Fakat artık dev simli farlar değil, daha ince dokulu, ışıltılı ama yumuşak geçişli tonlar öne çıkıyor. Altın, bronz, bakır ve şampanya tonları hâlâ popüler. Dudaklarda ise parlak değil, kadifemsi kırmızılar ve gül kuruları moda.

Bazı makyaj artistleri “ışığı yansıtan cilt, saten bitişli gözler, sade dudaklar” formülünü öneriyor. Yani ışıltı var ama dikkatli dozda.

Benim hedefim bu yıl, “parlıyor ama doğal duruyor” denilen o mükemmel dengeyi yakalayabilmek.

Peki siz 2026 yılbaşı gecesi için nasıl bir makyaj planlıyorsunuz?

Işıltı mı, sadelik mi?

Ben bu sene bakır tonlarıyla altını karıştırmayı düşünüyorum. Gözlerde sıcak ışıltı, dudakta nude tonlar — sade ama etkileyici bir kombin oluyor.

Oyla 0
Geçen yıl kırmızı ruj ve altın far denemiştim, çok beğenildi. Bu sene belki bordo rujla dengeyi değiştiririm. Kırmızı hâlâ klasik ama güçlü bir tercih.

Oyla 0
Ben göz pınarlarına minik ışıltı eklemeyi seviyorum, o bile yüze enerji katıyor. Bu sene highlighter’ı biraz artırmayı planlıyorum, parlak ama yumuşak bir etkiyle.

Oyla 0
Benim cildim buğday tonlarında, bu yüzden bronz ve şampanya tonları harika duruyor. Dudaklarda soft pembe ile tamamlıyorum, fazla iddialı olmadan ışıltı hissi veriyor.

Oyla 0
Bu yıl minimalist ama parlayan cilt trendi çok hoşuma gidiyor. Hafif fondöten, bol aydınlatıcı, saten bitişli farlar — yeni yıla parlak ama zarif bir dokunuşla girmek istiyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt