Popüler Saç Aksesuar Markaları Arasında Fiyat–Performans Açısından En İyisi Hangisi?

Azeri Kızı

Kayıtlı Üye
Artık aksesuar alışverişi yapmak bile bütçe hesabı gerektiriyor. Özellikle saç tokaları, klipsler, scrunchie’ler derken küçük gibi görünen harcamalar birikiyor. Geçen ay hem uygun fiyatlı hem de kaliteli bir toka seti ararken fark ettim: pahalı markalar her zaman uzun ömürlü değil, ucuz olanlar da bazen şaşırtıcı şekilde iyi çıkabiliyor.

Arkadaşlarım arasında herkesin bir favorisi var. Birisi “Invisibobble hayat kurtarıyor” diyor, diğeri “Zara Home’un aksesuarları hem şık hem dayanıklı” diyor. Benim ise kararsız kaldığım nokta şu: fiyat–performans olarak gerçekten “değer” hissi veren markayı bulmak. Ucuz diye kırılan ya da gevşeyen tokalardan bıktım, ama 300 TL’lik tokaya da içim el vermiyor.

Sizce saç aksesuarında en mantıklı yatırım hangi marka? Kaliteyi hissettiren ama bütçeyi zorlamayan bir öneriniz var mı?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız, belki bu sefer alışverişim pişmanlıkla değil memnuniyetle biter.

Ben fiyat–performans açısından “Kitsch” markasını öneririm. Orta segmentte ama kalitesi gerçekten iyi. Özellikle saten scrunchie’leri uzun ömürlü. Renkleri solmuyor, lastiği gevşemiyor. Üstelik yıkandıktan sonra bile formunu koruyor. Fiyatına göre fazlasıyla tatmin edici.

“Invisibobble” bana göre en dengeli marka. Ucuz değil ama verdiğin parayı hak ediyor. 2 yıldır aynı tokayı kullanıyorum, hala sağlam. Saçı çekmiyor, iz bırakmıyor. Özellikle yoğun çalışanlar için dayanıklılık konusunda rakipsiz.

Ben “H&M”’in aksesuarlarını beğeniyorum. Uygun fiyatlı ama malzeme kalitesi fena değil. Özellikle kumaş kaplı tokaları uzun süre dayanıyor. Günlük kullanımda yeterli kaliteyi sunuyor.

Çözüm
“Zara”nın aksesuar koleksiyonları görsel olarak harika ama uzun ömür açısından sınıfta kalıyor. Rengi soluyor, tokalar kolay kırılıyor. Ben yerli markalardan “Madame Coco”yu denedim, şaşırtıcı şekilde dayanıklı çıktı. Fiyatı da gayet makul.

Online küçük markalara da bir şans ver. Etsy veya Trendyol’daki el yapımı markalar genelde daha kaliteli kumaş ve lastik kullanıyor. Hem kişisel üretim olduğu için özenli hem de fiyatlar daha ulaşılabilir. Gerçek “fiyat–performans” bence burada saklı.

Geri
Üst Alt