Roaccutane Saç Derisinde Kaşıntı Yapanlar İçin Çözüm Ne Olabilir?

Esra Peker

Kayıtlı Üye
Roaccutane kullanmaya başladıktan birkaç hafta sonra cildimdeki kuruluk normaldi, ama son zamanlarda saç derim inanılmaz şekilde kaşınmaya başladı. Ne kadar dikkat etsem de o hissi bastıramıyorum. Sanki saç diplerim gergin, bazen hafif yanma bile oluyor. Yıkarken rahatlıyorum ama ertesi gün yine aynı. Kepek gibi bir görüntü yok, sadece kuruluk ve kaşıntı var.

Şampuanımı değiştirdim, sülfatsız olanları denedim, hatta bebek şampuanı bile kullandım ama tam çözüm bulamadım. Ilık suyla yıkamaya özen gösteriyorum, yine de saç derim hassaslaşmış durumda. Dermatoloğuma sormadan rastgele ürün denemek istemiyorum ama günlük yaşamda bu kaşıntı dayanılmaz hale geldi.

Roaccutane kullananlarda bu kadar yoğun kaşıntı normal mi? Saç derisini rahatlatmak için evde uygulanabilecek doğal bir yöntem var mı? Gerçekten işe yarayan bir çözüm arıyorum çünkü bu durum artık konforumu etkiliyor.

Çözüm
Kaşıntı bendeki en zor kısımdı, özellikle ilk aylarda. Dermatoloğum saç derisinin yağ üretimi azaldığı için savunmasızlaştığını söylemişti. Çözüm olarak pantenol + aloe vera içeren toniği önerdi. Duştan sonra deriye nazikçe masajla uyguluyorum. İki hafta içinde neredeyse tamamen geçti. Sıcak sudan uzak durmak da çok fark ettiriyor.
Aynı hissi yaşamıştım, özellikle geceleri kaşıntı artıyordu. Pantenol içeren bir losyonu duştan sonra saç derime sürdüm, çok rahatlattı. Kaşıntı birkaç gün içinde azaldı.

Bende kaşıntı başladığında saç yıkama sıklığını azalttım. Haftada üç yerine ikiye indirdim, ilginç şekilde derim dengeye geldi. Sanki fazla yıkamak koruyucu tabakayı tamamen alıyordu.

Benim de yaşadığım en rahatsız edici yan etki buydu. Aloe vera jelini sulandırıp sprey haline getirip saç diplerine sıkıyordum, ferahlık hissi anında geliyor. Kaşıntı için en iyi çözüm o oldu diyebilirim.

Kardeşim de Roaccutane sürecinde aynı sorunu yaşamıştı. Dermatoloğu ona çinko içeren bir saç losyonu vermişti, düzenli kullanımda fark etmişti.

Kaşıntı bendeki en zor kısımdı, özellikle ilk aylarda. Dermatoloğum saç derisinin yağ üretimi azaldığı için savunmasızlaştığını söylemişti. Çözüm olarak pantenol + aloe vera içeren toniği önerdi. Duştan sonra deriye nazikçe masajla uyguluyorum. İki hafta içinde neredeyse tamamen geçti. Sıcak sudan uzak durmak da çok fark ettiriyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt