Sabah Duşu Mu Akşam Duşu Mu Saç İçin Daha İyi?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Duş saatimle ilgili kararsızlık yaşadığımı hiç düşünmezdim ama saç bakımı işin içine girince bu da bir soru haline geldi. Uzun süre sabah duşu aldım çünkü saçımı yıkayıp çıkmak bana daha temiz ve ferah hissettiriyordu. Ama son zamanlarda sabahları aceleyle yapılan duşların saçımı daha çok yıprattığını fark etmeye başladım. Islak saçla dışarı çıkmak, hızlı kurutmak derken saçlarım daha kırılgan oldu sanki.

Akşam duşu alanlar ise saçın gece dinlendiğini, sabah daha sakin olduğunu söylüyor. Ama bu sefer de gece yatarken saçın nemli kalması, yastıkta sürtünmesi gibi şeyler kafamı kurcalıyor. Bir de sabah kalkınca saçın şekli ayrı bir sorun oluyor. Hangisi daha az zarar verir, hangisi daha mantıklı gerçekten kestiremiyorum.

Saç tipine göre değiştiğini biliyorum ama kendi saçım için doğru olanı bulmak istiyorum. İnce telli, çabuk sönmeye meyilli bir saçım var. Gün içinde daha hacimli durmasını istiyorum ama aynı zamanda yıpranmasından da korkuyorum. Duş saatinin bu kadar etkili olabileceğini hiç düşünmezdim açıkçası.

Saç sağlığı açısından sabah duşu mu yoksa akşam duşu mu daha avantajlı?

Ben akşam duşuna geçince saçımın daha az yıprandığını fark ettim. Gece boyunca doğal şekilde kurumasına izin veriyorum, ısı kullanmıyorum. Sabahları biraz şekil vermek gerekiyor ama saç daha sakin ve yumuşak oluyor.

Oyla 0
Sabah duşu bana daha iyi geliyor çünkü saçım gün içinde daha temiz ve hacimli duruyor. Ama ıslak saçla çıkmamaya dikkat ediyorum. Kurutma makinesini düşük ısıda kullanınca sorun yaşamadım. Bence önemli olan duş saati değil, sonrasında ne yaptığımız.

Oyla 0
Benim saçım dalgalı olduğu için akşam duşu daha mantıklı. Gece boyunca şeklini buluyor. Sabah duşu aldığımda aceleyle kuruttuğum için kabarıyordu. Akşam yıkayıp sabah sadece düzeltmek bana daha iyi geldi.

Oyla 0
Akşam duşu alıyorsan saçın tamamen kuru olmadan yatmamak önemli. Ben bir süre buna dikkat etmedim, kırılma yaşadım. Kurutma süresini ayarlayınca sorun kalmadı. Küçük detaylar fark yaratıyor.

Oyla 0
Bence bunun net bir doğrusu yok. Hayat düzenine göre değişiyor. Ben sabah duşu alıyorum ama haftada birkaç gün akşama kaydırıyorum. Saçımı dinleyip ona göre karar vermek en mantıklısı gibi geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt