Serkan Aydın
Kayıtlı Üye
Sabahları hazırlık sürecim bazen bir yarış gibi geçiyor. Alarm çalıyor, bir bakmışım kahve elimde, bir yandan da aynaya bakıyorum: “Bugün yüzüm neden bu kadar yorgun görünüyor?” Eskiden sadece yüzümü yıkayıp çıkardım, şimdi fark ediyorum ki güne nasıl başladığım bütün günümü etkiliyor. Özellikle cilt ve sakal bakımı sabahın en önemli kısmı haline geldi.
Yüzümü önce ılık suyla yıkıyorum, sonra hafif bir jel kullanıyorum. Ardından su bazlı bir nemlendirici sürüyorum; hem ferahlatıyor hem de ciltte o mat dengeyi sağlıyor. Eğer o gün tıraş olacaksam, öncesinde sıcak havlu uyguluyorum. Sakal yağını ise tıraştan sonra, nemliyken birkaç damla halinde yediriyorum. Böyle yapınca hem daha düzenli duruyor hem de kaşıntı yapmıyor.
Saç için de küçük bir bakım rutinim var: şekillendirici ürün kullanmadan önce birkaç damla argan yağı sürüyorum. Aksi halde saç telleri kuruyor, elektrikleniyor. Tüm bu süreç toplamda on dakika bile sürmüyor ama aynadaki fark büyük. Göz altına da az miktarda krem sürüyorum, uykusuz görünümü azaltıyor.
Sabah bakımında benim için denge önemli: ne fazla ürün ne de eksik adım.
Siz sabahları hangi bakım adımlarını uyguluyorsunuz?
Gerçekten güne iyi başlamanızı sağlayan bir rutininiz var mı?
Yüzümü önce ılık suyla yıkıyorum, sonra hafif bir jel kullanıyorum. Ardından su bazlı bir nemlendirici sürüyorum; hem ferahlatıyor hem de ciltte o mat dengeyi sağlıyor. Eğer o gün tıraş olacaksam, öncesinde sıcak havlu uyguluyorum. Sakal yağını ise tıraştan sonra, nemliyken birkaç damla halinde yediriyorum. Böyle yapınca hem daha düzenli duruyor hem de kaşıntı yapmıyor.
Saç için de küçük bir bakım rutinim var: şekillendirici ürün kullanmadan önce birkaç damla argan yağı sürüyorum. Aksi halde saç telleri kuruyor, elektrikleniyor. Tüm bu süreç toplamda on dakika bile sürmüyor ama aynadaki fark büyük. Göz altına da az miktarda krem sürüyorum, uykusuz görünümü azaltıyor.
Sabah bakımında benim için denge önemli: ne fazla ürün ne de eksik adım.
Siz sabahları hangi bakım adımlarını uyguluyorsunuz?
Gerçekten güne iyi başlamanızı sağlayan bir rutininiz var mı?