Sabahları Yüzüm Şiş Uyanıyor, Neden Olabilir?

Bitter Çikolata

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda sabahları aynaya bakmak istemiyorum... 😔

Her sabah uyandığımda göz çevrem ve yanaklarım sanki şişmiş gibi görünüyor. Hatta bazı günler ellerimde bile hafif şişlik hissediyorum. Tuzlu yememeye özellikle dikkat ediyorum, bol bol su içiyorum, akşamları geç saatte yememeye çalışıyorum ama ne yaptıysam bu şişkinlik geçmiyor.

Artık yorgun ya da hasta gibi bir görüntüyle güne başlamak moralimi bozuyor. Fotoğraf çekilmekten bile kaçıyorum bazen. 😞

Acaba bu durum lenf dolaşımıyla mı ilgili? Lenf drenaj masajı, yüz masajı ya da gua sha gibi uygulamalar işe yarar mı?
Yoksa altta yatan başka bir neden mi olabilir? Uyku düzenim de fena değil aslında ama cildim sabahları hiç uyanmamış gibi duruyor...

Bu süreci yaşayan varsa, özellikle şiş yüzle uyananlar, doğal yollarla toparlama yöntemleri kullananlar, neyin işe yaradığını paylaşırsanız çok sevinirim.
Sabah aynada daha canlı bir yüz görmek istiyorum. Küçük de olsa etkili öneriler, beslenme tüyoları ya da rutinler moralimi yerine getirebilir 🙏

Ben de bir dönem sabahları resmen kendimi tanıyamıyordum aynada. Göz altlarım torba gibi, yanaklar dolgun… Lenf drenaj masajını denedim, işe yarıyor ama düzenli yapınca. Her sabah 5-10 dakikalık gua sha ya da roller kullanıyorum, buz gibi değil ama serin olması fark yaratıyor. Bir de yastık yüksekliğini artırmak da ödemi azaltıyor sabahları, şaşırmıştım işe yaramasına!

Bende de sabahları yüz ve parmaklarda şişlik oluyordu, özellikle uykusuz ya da stresli günlerden sonra. Lenf masajı bir nebze rahatlattı ama asıl farkı akşamları geç saatte yemeyi bırakınca gördüm. Ayrıca magnezyum takviyesi ekledim, garip ama ödem azaldı. Bu tarz şişlikler bazen iç sistemle de ilgili olabiliyor, göz ardı etmemekte fayda var.

Geri
Üst Alt