Güneş Kremi Sürmeme Rağmen Yüzüm Neden Yine Lekeleniyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mina

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır güneş kremi kullanıyorum ve açıkçası bu konuda bilinçli olduğumu düşünüyordum. Yaz kış demeden yüzüme sürüyorum, hatta çoğu zaman SPF’i yüksek ürünler tercih ediyorum. Ama buna rağmen özellikle yaz sonuna doğru yüzümde küçük lekeler ve renk eşitsizlikleri oluşuyor. Bu da ister istemez “bir yerde yanlış mı yapıyorum?” sorusunu aklıma getiriyor.

Başta kullandığım ürünün yeterli olmadığını düşündüm ama birkaç farklı marka denememe rağmen sonuç çok değişmedi. Kremi sabah sürüp çıkıyorum ama gün içinde yenilemiyorum, acaba sorun bu mu? Bir de makyajın altına sürünce etkisi azalıyor mu, ondan da emin değilim. Bazı günler güneşte uzun süre kalmasam bile lekeler koyulaşmış gibi görünüyor.

Bir de herkes farklı şey söylüyor. Kimisi “iki parmak kuralı” diyor, kimisi “SPF yetmez, UVA koruması da önemli” diyor. Bunları okuyunca kafam iyice karıştı. Güneş kremi sürmek tek başına yeterli değilse, ekstra ne yapmak gerekiyor gerçekten bilmek istiyorum.

Bu kadar emek verip yine leke görmek insanın motivasyonunu düşürüyor.

Sizce güneş kremi kullanıldığı hâlde yüzün lekelenmesinin en yaygın nedeni ne olabilir?

Benim sorunum kremi yeterli miktarda sürmemekmiş. Az sürünce koruma sağlıyormuş gibi hissediyorsun ama aslında yetmiyormuş. “İki parmak” kuralını uygulamaya başladıktan sonra yeni leke oluşumu ciddi şekilde azaldı. Miktar gerçekten çok önemliymiş.

Oyla 0
Yenileme konusu çok kritik. Ben eskiden sabah sürüp bırakıyordum. Öğleden sonra güneşe çıkınca hiçbir koruması kalmıyormuş. Şimdi en azından öğlen yeniliyorum. Bu alışkanlık lekelerimin koyulaşmasını durdurdu diyebilirim.

Oyla 0
Dermatoloğum bana SPF kadar UVA korumasının da önemli olduğunu anlattı. PA++++ ibaresi olan ürünlere geçtikten sonra fark gördüm. Ayrıca şapka ve güneş gözlüğü de kullanıyorum. Güneş kremi tek başına değil, birlikte düşünülmeliymiş.

Oyla 0
Makyaj altına sürünce etkisi azalıyor sanıyordum ama aslında doğru şekilde sürülmezse sorun oluyormuş. Önce güneş kremi, sonra bekleyip makyaj yapmak gerekiyor. Acele edince koruma tam olmuyor.

Oyla 0
Bence şehir içinde bile güneş düşündüğümüzden daha etkili. Camdan gelen ışık bile leke yapabiliyor. Evdeyken bile krem sürmeye başladıktan sonra cildimdeki renk eşitsizliği azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt