Saç Çıkmıyor Ne Yapmalıyım, Hangi Doktora Gitmeliyim?

Lale Zorlu

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir yıldır saçlarım döküldü ama asıl sorun artık yeni saç çıkmaması oldu. Önceden dökülse bile yerine minik bebek saçlar gelirdi, şimdi o da yok. Aynaya her baktığımda alnım daha geniş gibi hissediyorum. Saçlarımı toplamaya korkar hale geldim. Herkes “şu yağı dene, şu vitamini kullan” dedi ama hiçbir işe yaramadı. En sonunda anladım ki bu durum artık kozmetik değil, tıbbi bir mesele.

Araştırınca saç çıkmamasıyla ilgili ilk gidilmesi gereken bölümün dermatoloji olduğunu öğrendim. MHRS’den randevu aldım, doktor saç derime baktı, köklerin zayıfladığını ve bazı bölgelerde tıkanma olduğunu söyledi. Kan tahlili, tiroid testi ve D vitamini ölçümü istedi. Sonuçlarda hem D vitamini eksik hem de demir düşük çıktı. İlaç tedavisine başladık. Ek olarak PRP tedavisinden de bahsetti, isteyenler için faydalı olabiliyormuş.

Şimdi düzenli olarak takviyemi alıyorum, beslenmeme dikkat ediyorum ve saç diplerime masaj yapıyorum. Ufak ufak bebek saçlar çıkmaya başladı bile. Saç çıkmıyor diye umutsuzluğa kapılmayın, bazen sadece doğru bölüme gitmek bile süreci değiştiriyor.

Peki sizde saç çıkmama problemi oldu mu? Doktora gittiğinizde size hangi tedavi yöntemleri önerildi?

Benim saçlarım doğumdan sonra döküldü ve uzun süre yerine yenisi çıkmadı. Dermatolojiye gidince hem hormon hem de vitamin testi yaptılar. Demir eksikliğim varmış. Takviye kullanmaya başlayınca üç ay içinde yeni saçlarım çıktı. En önemlisi sabırlı olmak, çünkü bu işler hemen olmuyor ama sonuç alınabiliyor.

Bende de uzun süre yeni saç çıkmadı. Doktorum saç köklerimin zayıfladığını söyledi. Özel bir serum verdi, bir de PRP önerdi. Serumla bile belirgin fark gördüm. Önceden kel gibi olan alanlarda şimdi ince ince saçlar var. Kesinlikle doktora gitmeden rastgele ürün denememek gerekiyor.

Ben bir dönem stres yüzünden saçlarımı kaybettim. Ne yaptıysam yerine çıkmadı. Dermatolog hem tahlil istedi hem de saç derisi için temizleyici önerdi. Sonuçta kökler yeniden aktifleşti. Artık saçım daha güçlü ve parlak. Evde yapılan karışımlar yerine profesyonel yardım almak şartmış.

Uzun süre şampuan değiştirerek çözüm aradım ama işe yaramadı. En sonunda dermatolojiye gittim, meğer B12 değerim çok düşükmüş. İğne tedavisiyle toparladım. Ayrıca saç derisine kan akışını artırmak için masaj önerdiler. Şimdi küçük saçlar çıkmaya başladı, sabırla devam ediyorum.

Benim saçlarım hiç çıkmıyor diye çok moralim bozulmuştu. Dermatolog hormon testine kadar her şeyi inceledi. Tiroidim biraz düşük çıktı. İlaç tedavisine başlayınca fark ettim, saç diplerinde hareketlenme başladı. Kökten çözüm gerçekten içeriden geçiyor, dıştan sürülenler sadece destek oluyor.

Geri
Üst Alt