Nilay Hacıoğlu
Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç derimin yağlı olduğunu biliyorum ama buna rağmen kepek sorunu yaşamam beni hep şaşırtıyor. Genelde kepek denince akla kuru saç derisi geliyor ama benim saç derim hem çabuk yağlanıyor hem de özellikle birkaç gün yıkamazsam kepek daha da belirginleşiyor. Bu ikisinin bir arada olması bakım yaparken neye odaklanmam gerektiğini iyice karıştırıyor.
Saçımı yıkadıktan sonra ilk gün her şey normal görünüyor ama ikinci gün saç derimde hafif kaşıntı başlıyor ve küçük beyaz kepekler ortaya çıkıyor. Bu da saç derimin aslında yağlı ama aynı zamanda dengesiz olduğunu düşündürüyor. Belki de yağ var ama saç derisi yine de sağlıklı değil.
Yağlı saç derisinde kepeğin neden oluştuğunu gerçekten anlamak istiyorum çünkü sorunun kaynağını bilmeden çözüm bulmak zor.
Saç derisi yağlı olmasına rağmen kepek oluşmasının temel sebebi ne olabilir?
Saçımı yıkadıktan sonra ilk gün her şey normal görünüyor ama ikinci gün saç derimde hafif kaşıntı başlıyor ve küçük beyaz kepekler ortaya çıkıyor. Bu da saç derimin aslında yağlı ama aynı zamanda dengesiz olduğunu düşündürüyor. Belki de yağ var ama saç derisi yine de sağlıklı değil.
Yağlı saç derisinde kepeğin neden oluştuğunu gerçekten anlamak istiyorum çünkü sorunun kaynağını bilmeden çözüm bulmak zor.
Saç derisi yağlı olmasına rağmen kepek oluşmasının temel sebebi ne olabilir?