Saç Derimde Gün İçinde Ani Kaşıntı Atakları Oluyor, Sebebi Ne Olabilir?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Bugün işte otururken bir anda saç derimde yoğun bir kaşıntı başladı ve dakikalar içinde geçti. Sonra akşam tekrar oldu. Böyle anlık “atak” gibi kaşıntılar yaşamaya başlayınca ister istemez düşündüm: Bir şeye alerjim mi var, saç derim mi hassaslaştı, yoksa tamamen geçici bir durum mu?

Normalde kaşıntım olmazdı, o yüzden ciddiye alasım geliyor ama bir yandan da stresle mi ilgili yoksa kullandığım ürünle mi bağlantılı anlayamıyorum. Sürekli devam eden bir sorun değil, gün içinde belli belirsiz geliyor ve gidiyor. Benzer bir durum yaşayan varsa gerçekten neyin tetiklediğini merak ediyorum.

Gün içinde anlık başlayan saç derisi kaşıntıları sizde neye bağlı çıkmıştı?

Bende bu anlık kaşıntılar şampuan değiştirince başlamıştı. İçeriğindeki parfüm saç derisini tahriş etmiş. Ürünü bırakınca iki gün içinde tamamen geçti. Kaşıntı atakları çoğu zaman alerjik bir tepki olabiliyor.

Benim kaşıntılarım stres döneminde ortaya çıkıyordu. Saç derisi bile stres hormonu artınca hassaslaşıyor. Düzenli nefes egzersizi ve magnezyum takviyesi bende çok işe yaradı. Kaşıntıların sıklığı belirgin şekilde azaldı.

Bendeki sebep saç derisinin fazla kurumasıydı. Soğuk havada ısıyı artırınca kaşıntı atakları başlıyordu. Ilık suya dönünce ve hafif bir nemlendirici tonik ekleyince kaşıntı tamamen kesildi.

Bazı günler saç spreyini fazla kullandığımda anlık kaşıntılar oluyordu. Sprey diplerde kalınca tahriş edebiliyor. Saçımı daha iyi arındırmaya başlayınca ve spreyi azaltınca sorun kalmadı. Birikme çok etkiliyor.

Bende mevsim geçişi sebep olmuştu. Hava değişince saç derim bir anda duyarlı hale gelmişti. Durulanmayan yatıştırıcı bir sprey çok iyi geldi. Birkaç hafta sonra kendiliğinden geçti. Mevsim etkisi hafife alınmamalı.

Geri
Üst Alt