Saç Boyası Sonrası Saç Derimde Garip Bir Hassasiyet Oluştu

Buket Vatansever

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan birkaç gün sonra fark ettiğim bir şey var: Saç derim eskisine göre çok daha hassas. Kaşıntı değil ama sanki sürekli bir gerilim varmış gibi. Saçıma dokunduğumda, topladığımda ya da uzun süre açık bıraktığımda rahatsız edici bir his oluşuyor. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım.

İlk başta geçici sandım ama haftalar geçmesine rağmen bu hassasiyet tamamen kaybolmadı. Saçımı yıkarken bile daha dikkatli olmam gerekiyor çünkü derim çabuk tepki veriyor. Şampuan değiştirsem mi, yoksa bu boya sonrası normal bir durum mu emin olamıyorum.

Beni en çok düşündüren şey şu: Bu hassasiyet saç derimin zarar gördüğü anlamına mı geliyor, yoksa sadece alışma süreci mi? Yanlış bir şey yapıp durumu daha kötüleştirmek istemiyorum.

Saç boyası sonrası oluşan saç derisi hassasiyeti neden olur ve bu durumla başa çıkmak için neler yapılabilir?

Ben de aynı hissi yaşadım ve bende sebep saç derisini fazla uyaran ürünlerdi. Boyadan sonra aynı şampuanı kullanmaya devam etmiştim ama saç derim artık onu tolere edemiyordu. Daha sade içerikli, köpürmeyen bir şampuana geçince birkaç hafta içinde hassasiyet ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Boya sonrası saç derisi daha “açık” oluyor diyebilirim. Ben sıcak suyla yıkadıkça bu hissin arttığını fark ettim. Suyu biraz daha ılık hatta serine yakın kullanmaya başladığımda saç derim daha rahatladı. Küçük bir detay ama etkisi büyük oldu.

Oyla 0
Saçı çok sık toplamak da hassasiyeti artırabiliyor. Ben saçımı hep sıkı topluyordum, boya sonrası bu his daha da belirginleşti. Daha gevşek toplamaya ve saç derisini germemeye dikkat edince rahatsızlık azaldı.

Oyla 0
Ben bir süre saç derisine hiçbir ekstra ürün sürmedim. Yağ, serum, peeling… Hepsini kestim. Sadece yıkayıp bıraktım. Derinin kendi dengesini bulmasına izin verince hassasiyet kendiliğinden azaldı.

Oyla 0
Ben bu durumu “saç derim dinlenmek istiyor” diye yorumladım. Uyarıcı her şeyi azalttım, yıkama aralarını açtım. Bir süre sonra o gergin his kayboldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt