Saç Boyası Sonrası Saç Bakımında Yapılan En Büyük Hatalar Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra iyi niyetle yaptığım bazı şeylerin aslında saçımı daha da yıprattığını fark ettim. Başta “ne kadar çok bakım o kadar iyi” diye düşünüyordum ama zamanla bunun doğru olmadığını anladım. Bazı alışkanlıklar var ki saç boyalıyken çok daha fazla zarar veriyor.

Özellikle boyadan hemen sonra yapılan hatalar süreci baştan zorlaştırıyor. Yanlış ürün seçimi, fazla ısı, sık yıkama derken saç bir türlü toparlanamıyor. İnsan saçını kurtarmaya çalışırken daha da yorduğunu fark edince moral bozuluyor.

Bu yüzden artık ne yapmam gerektiğinden çok, neleri yapmamam gerektiğini bilmek istiyorum.

Saç boyasından sonra saç bakımında en sık yapılan ve en çok zarar veren hatalar neler?

Bence en büyük hata panik yapmak. Her şeyi aynı anda düzeltmeye çalışmak saçları daha çok yıpratıyor. Ben bunu yaşadım ve saçım ağırlaştı.

Oyla 0
Sıcak su ve yüksek ısı bence ilk sırada. Boyadan sonra bunlardan kaçınmayınca saç çok çabuk sertleşiyor ve matlaşıyor.

Oyla 0
Her yıkamada maske yapmak da büyük hata. Ben bunu uzun süre yaptım ve saçım sönükleşti. Az ama düzenli bakım çok daha etkili.

Oyla 0
Kuaförüm “en büyük hata sabırsızlık” demişti. Saçın zamana ihtiyacı var. Bunu kabullenince bakım sürecim çok daha sağlıklı ilerledi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt