Saç Boyası Sonrası Hangi Hatalar Saçları Daha Çok Yıpratıyor?

Dilşat

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra bakım yapmaya çalışıyorum ama bazen farkında olmadan saçımı daha da yıprattığımı hissediyorum. “İyi yapıyorum” sandığım bazı şeylerin aslında zarar verdiğini sonradan fark ettim. Bu da beni daha temkinli olmaya itti. Çünkü yanlış bir alışkanlık, bütün emeği boşa çıkarabiliyor.

Özellikle boya sonrası ilk haftaların çok kritik olduğunu hissediyorum ama bu süreçte neyin hata olduğunu net bilmiyorum. Fazla maske mi, sık yıkama mı, yüksek ısı mı derken liste uzuyor. İnternette herkes farklı şey söylediği için insan ister istemez hata yapıyor.

Artık saçımı toparlamak istiyorum ama önce hangi davranışlardan kaçınmam gerektiğini netleştirmek istiyorum. Çünkü bazen yapılmaması gerekenler, yapılacaklardan daha önemli oluyor.

Saç boyasından sonra en sık yapılan ve saçları daha çok yıpratan hatalar neler?

Bence en büyük hata saç boyandıktan hemen sonra yüksek ısıyla şekillendirmek. Ben bunu yaptığım dönem saçım çok hızlı sertleşti ve kırıldı.

Oyla 0
Fazla bakım da hata. Her yıkamada maske yapmak saçımı kurtarmadı, aksine ağırlaştırdı. Az ama düzenli bakım çok daha etkili.

Oyla 0
Kuaförüm “en büyük hata panik” demişti. Her şeyi aynı anda düzeltmeye çalışmak saçları daha çok yoruyor. Bunu anlayınca sürecim çok daha sağlıklı ilerledi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt