Nilay Hacıoğlu
Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettim ki eskiden kullandığım bakım rutini artık yeterli gelmiyor. Boya öncesi saçlarım daha az ilgiyle idare ederken, şimdi her adımın daha bilinçli olması gerekiyor gibi hissediyorum. Ama sorun şu ki, nereden başlayacağımı bilmiyorum. Şampuan mı değişmeli, maske sıklığı mı artmalı, ısı tamamen mi bırakılmalı, kafam çok karışık.
İnternette okudukça bakım rutini daha da karmaşık hale geliyor. Tonik, serum, maske, yağ, sprey… Herkes başka bir adım ekliyor. Ben ise saçımı iyileştirmeye çalışırken daha da yormaktan korkuyorum. Özellikle boyadan sonra saçlarımın daha hassas olduğunu hissediyorum ve yanlış bir adım atmaktan çekiniyorum.
Baştan sona net, sürdürülebilir bir rutin oluşturmak istiyorum. Her ürünü değil, gerçekten gerekli olanları kullanmak niyetindeyim.
Saç boyasından sonra ideal bir saç bakım rutini adım adım nasıl olmalı?
İnternette okudukça bakım rutini daha da karmaşık hale geliyor. Tonik, serum, maske, yağ, sprey… Herkes başka bir adım ekliyor. Ben ise saçımı iyileştirmeye çalışırken daha da yormaktan korkuyorum. Özellikle boyadan sonra saçlarımın daha hassas olduğunu hissediyorum ve yanlış bir adım atmaktan çekiniyorum.
Baştan sona net, sürdürülebilir bir rutin oluşturmak istiyorum. Her ürünü değil, gerçekten gerekli olanları kullanmak niyetindeyim.
Saç boyasından sonra ideal bir saç bakım rutini adım adım nasıl olmalı?